Autonieuws: Tuning

Deze Mercedes G 63 AMG van Inkas kost 1 miljoen dollar. Maar waarom?

Zo'n G 63 AMG is natuurlijk al geen budgetwagen, maar dik 880.000 euro neerleggen voor het containerschip van Mercedes... dat is wel héél heftig. Al heeft het zo zijn redenen.

Inkas Armored Vehicle Manufacturing is een bedrijf dat - de naam zegt het zelf al - gespecialiseerd is in gepantserde voertuigen. Hun laatste project is deze G 63 AMG met een kostprijs van maar liefst 1 miljoen dollar (zo'n 880.000 euro). Veilig voelen heeft zijn prijs.

Al ben je niet alleen veilig in deze bazenbak. Het Amerikaanse bedrijf verlengde de SUV een dikke meter waardoor je als achterste passagier eerder het gevoel hebt in een kleine living onderweg te zijn. Daarvoor zorgen de twee rijkelijke stoelen met massagefuncties en Rolls-Royce waardig leder, de nodige televisieschermen, een koelkast en een pistoolhouder.

Image

Verder pakt het bedrijf uit met kogelvrij glas en een passagierscompartiment dat bestand is tegen 7.62mm, 308 Winchester FMJ munitie. Waardoor de wagen voldoet aan de - bij iedereen natuurlijk bekende - NIJ Standard 0108.01 Level 3 and/or CEN 1063 Level B6. Klinkt alvast veilig. In iets meer begrijpbare taal? De vloer is bestand tegen explosies van twee stevige granaten. Afwerken doet Inka met een special edition Leonardo da Vinci Montblanc pen in het kastje. Ze moeten tenslotte het prijskaartje van 1 miljoen dollar rechtvaardigen...

Image
Image

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen