MGB restomod met V8 of elektro-aandrijflijn maakt hebberig

Frontline MGB restomod

De MG Cyberster gaat momenteel dan wel lopen met alle aandacht bij MG-fans, het Britse Frontline wil een deeltje van de spotlight met de LE60 en BEE. Twee restomods gebaseerd op de MGB met een compleet ander hart onder de kap.

Samen met voorloper MGA is de MGB een ongelooflijk populaire auto onder de oldtimerfans. Al houdt dat Frontline Cars niet tegen om er een moderne interpretatie van de op de markt te brengen. Die restomod is breder, moderner maar vooral ook: stukken sneller.

Twee smaken

Gezien de huidige tweestrijd tussen verbrandingsmotor en EV, wedt Frontline op twee paarden. Zo is er enerzijds de LE60, anderzijds de BEE. De LE60 lepelt een 4.8-liter V8 van Rover voorin met een vlotte 375 pk en 403 Nm koppel. Om je een idee te geven; dat is 3 keer meer dan het originele vermogen van de MGB. Desondanks blijft het gewicht van de verbrede MGB binnen de perken. Want met 1.122 kg is dit naar moderne standaarden best een pluimpje. Een 50:50 gewichtsverdeling, nieuwe manuele 5-bak, versterkt chassis & remmen en sperdifferentieel maken het feestje af.

Frontline MGB restomod

Ligt ecologie je echter wat nauwer an het hart? Dan moet je voor de BEE gaan. Die neemt dezelfde updates als de LE60 maar wisselt de V8 in voor een elektro-set-up. Het gaat dan over een 114 pk (220 Nm) sterke elektromotor op de achteras en een accu van 40 kWh. Hoewel daardoor een stuk minder explosief als de LE60, blijft het gewicht met 1.186 kg binnen de perken. Waardoor ook hier een plezant rijgedrag uit moet vallen te halen.

Frontline MGB restomod

Amper 30 exemplaren wil Frontline Cars van deze opgefriste MGB gaan maken. En eerlijk... iets zegt ons dat die zo de deur uit zullen vliegen. Moest je echter achter het net vissen, dan kan je natuurlijk ook altijd voor de nieuwe Cyberster gaan, zoals je hieronder kan zien...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws