Autonieuws: Varia

Autoverzekeringen worden terug duurder

Het ziet er naar uit dat autorijden in België terug duurder zal worden, en daar hoef je niet eens voor in je auto te stappen. Verschillende maatschappijen maken de autoverzekering opnieuw duurder. Marktleider Axa doet al zijn tarieven voor Burgerlijke Aansprakelijkheid stijgen met 4 tot 9 procent. Dus ook chauffeurs die ongevalvrij zijn gebleven ontsnappen niet aan de maatregel. De verhoging komt er na een lineaire verhoging van 4,5 procent die werd toegepast sinds oktober 2009. 

Ethias, de nummer twee op de markt, heeft zijn tarieven sinds deze maand met gemiddeld 2 procent doen stijgen. Dit bovenop de gemiddelde verhoging van 2,8 procent sinds oktober 2008. De maatschappijen verdedigen de maatregel met er op te wijzen dat het aantal ongevallen sinds 2007 gestegen is. Ook het kostenplaatje per individuele casus ging omhoog.

Voor de ongevalvrije chauffeur opnieuw een tegenslag die nog maar eens aantoont hoe machteloos we tegenover de verzekeringsmaatschappijen staan. Die weten namelijk maar al te goed dat zij sowieso aan het langste eind trekken. De verzekering is in België verplicht voor elke bestuurder.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen