Mercedes SL komt er sneller dan verwacht

Mercedes heeft zijn productieproces op cruise control staan. Ze stelden hun nieuwe CLS voor, een nieuwe SLK, een nieuwe C-klasse en ook hun A-klasse staat aan de voordeur van de productiehallen. De laatste in de rij voor dit jaar, althans dat denken we toch, zou de vernieuwde SL zijn. Mercedes zou dankzij een vernieuwd elektronisch onderstel niet alleen een sportwagen, maar ook de perfecte cruiser worden. Dat cruise-element krijgt extra kracht door het Magic Sky Control systeem, dat voor het eerst beschikbaar is op de SL. Dat systeem laat de bestuurder toe het panoramisch dak al dan niet donkerder in te stellen.

Het vermogen schommelt tussen 306 en 630 pk. De instapper is nog steeds de SL350, die krijgt een 3,5 liter V6 onder de kap met 306 pk, een turbovariant is 400 paarden sterk. De V8 schuilt in de SL 500 en krijgt 435 pk ter beschikking. De SL63 AMG krijgt 571 pk en de SL65 AMG heeft dankzij zijn V12 niet minder dan 630 paarden onder de kap. De motoren zouden gekoppeld worden aan de nieuwe zeventraps automatische versnellingsbak.

Wanneer Mercedes de SL gaat lanceren is nog onduidelijk. Sommige bronnen spreken over november, andere spreken over januari.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws