6 diesels die stiekem leuker zijn dan hun benzinevariant

Het klinkt als heiligschennis, maar soms is de dieselversie van een wagen fijner dan zijn benzinebroertje. Wij verzamelden enkele wagens die aan deze stelling voldoen.

Noem het heiligschennis, noem het gezond verstand. In sommige gevallen is een diesel gewoonweg beter dan zo'n slurpende benzinemotor. De factoren kunnen ver uiteenlopend zijn: van hoog koppel en laag verbruik tot het feit dat er soms gewoonweg geen deftige benzinemotor beschikbaar is in een bepaald model.

Een overzicht:

1: BMW M550d Touring

BMW-M550d

Tot BMW een M5 Touring maakt is dit gewoonweg de 5-reeks Touring om te hebben. 381 pk, meer koppel dan een dieseltrein (740 Nm!!) en een relatief laag verbruik. (nvdr: op de foto zien we een niet-Touring model)

2: Range Rover 3.0 TDV6

Range-Rover-TDV6

Al die V8'en zijn best fijn in de nieuwe Range Rover. Maar nu deze mastodont tot 500 kilogram verliest, doet de 3.0 TDV6 het beter dan ooit.

3: Mercedes E350 CDI

Mercedes-Benz-E-350-CDI

Of je moest voor de AMG-variant gaan. Anders is de 350 CDI de meest heerlijke motor die je in een Mercedes kan krijgen. Zowel in de CLS Shooting Brake als in hun E-coupe.

4: Renault Clio Grandtour dCi 90

Renault-Clio-Grandtour

Omdat de 120 pk sterke Clio GT met de versnellingsbak van de Clio R.S. zo teleurstelt koop je beter de dieselvariant. Met een verbruik van twee vingerhoedjes zou je theoretisch zelfs tot in Spanje moeten geraken.

5: Audi Q7 V12 TDI

Audi-Q7-V12-TDI

Eindelijk een wagen waar de dieselmotor sportiever is dan zijn benzinevriendjes. 500 pk, 1.000 Nm koppel en nog steeds asociale afmetingen. Het verbruik van 11.3 liter per honderd kilometer (doe daar trouwens maar wat bij) negeren we eventjes.

6: Golf GTD

Volkswagen-Golf-GTD

Oké, de GTI blijft de koning der obese Hot Hatches, maar de GTD geeft 90 procent van de GTI's plezier minus het hoge verbruik.

Kennen jullie nog wagens die stiekem beter rijden met een diesel?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Ben Ruh 12:40
afbeelding van Ben Ruh

Nieuw model Touring met 4 deuren ?

Edit: Een gat in de markt. We hebben het even verduidelijkt, het is een foto van de gewone sedan omdat we de m550d touring nog niet voor onze lens hebben gehad.

Techno Patat 13:36
afbeelding van Techno Patat

De mijne! Bij de 159 had je de 3.2 V6 die meer zuipt dan heel Sicilië, een 2.2 met ketttingproblemen en een 1750tbi die enkel echt leuk wordt als hij gechipt is! Dan is de 2.4 jtdm de betere keuze!

Verder eigenlijk veel SUV's eigenlijk, je hebt die toch voor te cruisen en daar past een diesel dan beter bij dan een benzineslurper!

Pieter A. 13:43
afbeelding van Pieter A.

Sicilië, mooie woordspeling :)

Güdrün 20:31
afbeelding van Güdrün

de Opel Insignia Biturbo tov de 2.0 T

Simon Hellin 12:01
afbeelding van Simon Hellin

De Opel Insignia is altijd een slechte keuze ;)

Jos Smos 12:34
afbeelding van Jos Smos

Er zijn er zo veel! Mijn BMW e90 320d reed ook veel beter dan een 320i bij testrit. 320d is het dus geworden! + geen Efficient dynamics problemen en -3l/100km verbruik

Ik trekt dit door bij BMW naar alle modellen met 4 cilinders (uitgezonder de nieuwe generatie turbo benzine). Bij de oude is natuurlijk de 6 in lijn een stuk plezanter

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws