Lexus UX krijgt groen licht

lexus-ux-concept_01

BMW X1 en co kunnen zich binnenkort verwachten aan een Japanse rivaal. Want Lexus heeft het licht op groen gezet voor de UX, een compacte SUV.

Je moet als merk al niet meer met een al te sterk plan afkomen om een compacte SUV/ Crossover er door te krijgen bij de hogere directie en aandeelhouders. Die dingen verkopen - ongeacht prijs en segment - als zoete broodjes. Lexus' kleinste inzending is de NX, qua afmetingen vergelijkbaar met een Audi Q5/ Mercedes GLC. Al zitten de grote verkoopeenheden nog wat lager op die trap, op het niveau van de Mercedes GLA en BMW X1.

lexus-ux-concept

Daarvoor voorziet Lexus mogelijks dit jaar nog een rivaal in de vorm van een productieversie van de UX concept. Verwacht onderhuids het TNGA-platform waar ook de Toyota C-HR en Prius op staat. Waardoor je dus een soort van premium C-HR voor ogen zal krijgen. Niet dat die Toyota eigenlijk al onder moest doen...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Evo X 18:03
afbeelding van Evo X

C-HR 's knap maar deze klassiekere koffer met getemde briesende tijgersnuit in zo'n grote schoenen, mja, hoge pootjes naar 'n ander level.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws