Fiat Topolino wordt nog schattiger met Disney-opsmuk

Fiat Topolino Disney 2023

Fiat zet zijn gloednieuwe Topolino nog eens in de verf, en dat mag je letterlijk nemen. Zo krijgt de elektrische microcar vijf unieke Disney-jasjes ter ere van de 100ste verjaardag van het iconische productiehuis. Maar wat heeft dat dan met de kleine Fiat te maken? De hint zit in de naam…

Disney viert zijn 100ste verjaardag en dat zal je geweten hebben, ook in de autosector. Zo onthulde Hyundai een maandje geleden al een speciale editie van de Ioniq 5, die onder andere uitpakte met een thematische opstartgeneriek en natuurlijk unieke velgen die moeten doen denken aan de oren van Mickey Mouse. Was je daarvan al onder de indruk, dan moet je eens zien wat Fiat met zijn nieuwe Topolino gedaan heeft.

Speciaal voor ‘Topolino’

De Italianen hebben namelijk vijf Topolini laten bekladden door Disney-kunstenaar Giorgio Cavazzano, met deze rijdende kleurboeken tot gevolg… Op eentje na dan, want het beige exemplaar met zwarte schetsen moet doen denken aan de eerste verschijning van Mickey Mouse in de Steamboat Willie-film precies 95 jaar geleden. Verder zie je echter een druk beletterde Topolino die zijn inspiratie haalt bij moderne kunst, een abstracter modelletje met grote, felle vlakken, eentje die gebaseerd is op street art en natuurlijk een exemplaar met meer Mickey Mouse-koppen op dan je kan tellen. De focus op dat personage is trouwens geen toeval, want ’Mickey Mouse’ wordt in Italië ’Topolino’ genoemd — of letterlijk vertaald: muisje.

Fiat Topolino Disney 2023

Disney-fans die nu hoopten om zo’n ding op hun eigen oprit te plaatsen, kunnen het net als bij de ‘Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinium Edition’ van vorige maand schudden. Dat ligt er deze keer echter niet aan dat de speciale editie voorbehouden blijft voor een andere markt, maar gewoon dat Fiat deze kleurrijke Topolini niet in productie gaat nemen. Het gaat namelijk om vijf one-offs die Fiat cadeau geeft aan Disney… Maar kom, elke reden is goed genoeg om nog eens beelden van de schattige Fiat Topolino te mogen bekijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws