Autonieuws: Officieel

Nu echt: Vencer Sarthe is klaar voor productie

Eén keer per jaar haalt de Nederlandse autofabrikant Vencer het Autofansnieuws. De laatste twee jaar met de Sarthe concept, nu eindelijk met een productiemodel. Nederlands supercargeweld met 622 pk. Alsjeblieft, dankjewel.

Vencer heeft de Sarthe officieel klaar. Na een paar jaar lang in productiefase poten de jongens een potente supercar neer. Niet door de LS3 V8 die voordien in de motorbaai lag, wel door een zelf samengestelde motor met supercharger. Dat las je juist, het Nederlandse bedrijf ging bij verschillende merken onderdelen halen om tot één nieuwe motor te komen die 622 pk en 838 Nm aan koppel op de weg weet te zeggen. Koppel dit aan het gewicht van 1.390 kilogram en je hebt machine die in 3,6 seconden naar de honderd sprint om daarna door te suizen tot 338 km/u.

Denk je nog steeds dat dit verhaal vooral larie en apekool is? Nog voor kerst zal het eerste exemplaar bij zijn baasje worden afgeleverd. Op jaarbasis hoopt het Nederlandse bedrijf er zo'n 12 te maken. We wensen ze alvast geluk!

Image
vencer-sarthe_01
Image
vencer-sarthe_01

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen