Autonieuws: Officieel

Hier is de dakloze Noble M600

Dat Noble de M600 Speedster zou voorstellen op de Brusselse Dream Cars tentoonstelling was al langer bekend. Maar vandaag maakten ze ook specificaties bekend, vergezeld van een paar beelden.

Een Noble is iets exclusief, op jaarbasis worden er minder geproduceerd dan pakweg Ferrari's, Rolls Royces of Lamborghini's. Daarom is de komst van een nieuw model een speciale gebeurtenis. De M600 Speedster werd begin dit jaar eigenlijk al voorgesteld op Britse bodem tijdens een show aldaar, maar beleeft in Brussel zijn iets opvallender debuut.


Image

Meer dan vier jaar geleden is het al dat de coupé-versie van de M600 het licht zag, maar volgens Noble kan de techniek nog een tijdje mee. Daarom krijgt de Roadster een 4.4 V8 van Volvo-makelij onder de kap. Noble bracht het vermogen naar maximaal 650 pk dankzij twee Garrett turbo's, ook een versie met 450 of 550 pk is beschikbaar. Het geheel weegt rond de 1.200 kg.

Image

De Noble is dan ook een supercar pur sang. In iets meer dan 3 seconden vlam je van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid ligt pas op 360 km/u. Noble wil de productie van de cabrio M600 aanvangen na de zomer.

Image

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen