Autonieuws: Varia

Ferrari Themapark opent haar deuren (Incl. video)

Vergeet de Ferrari Enzo, Scuderia of 599 GTO. Vanaf vandaag is de Formula Rossa Rollercoaster de snelste Ferrari ter wereld, hij katapulteert je in minder dan vijf seconden naar 240 km/u. Daarmee krijg je zo'n 1,7 G-krachten op je bolletje. Met een maximum hoogte van 52 meter en een tracklengte van 2,07 kilometer is het niet gegarandeerd dat je Italiaanse Ferrariburger er in blijft.

De Ferrari Rossa Rollercoaster is daarmee ook de hoofdattractie van het gloednieuwe Ferrari themapark in Abu Dhabi dat vandaag haar deuren eindelijk opent. Het is het allereerste themapark rond een autoconstructeur, de bouw ervan nam zo'n drie jaar in beslag.

Overige attracties zijn de Junior GT, waar kinderen met een op schaal nagebouwde F430 GT Spider kunnen rijden. Je kan als kind meedoen aan de Junior Grand Prix Race, daar moet je het uiteraard doen in een Formule1-zitje. Je kan ook een ritje versieren in een V12 motor of verschillende 3D films bekijken.

Het dak van het park is zo'n 200.000 vierkante meter groot, het park zelf is daarmee 86.000 vierkante meter groot. Dat maakt het Ferrari-park meteen het grootste indoor park ter wereld. Leuk om weten is dat het Ferrari-paard dat er staat ook het grootste is ter wereld. In Abu Dhabi moet alles namelijk "het grootste in de wereld" zijn.

Mocht het park succesvol zijn in Abu Dhabi dan zou Ferrari andere parken in andere landen overwegen. Een site in Valencia kwam al eens ter sprake, maar bleek uiteindelijk toch opzij geschoven te zijn.

Mocht je er toevallig eens passeren, een ticketje kost je een dikke 40 euro.

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen