Autonieuws: Varia

#Dieselgate: Ook BMW in slechte papieren

Volgens Duitse media zouden bij emissietesten met een BMW X3 xDrive het aantal uitgestoten stikstofoxide elf keer zo hoog liggen als toegestaan. Waardoor het 'dieselprobleem' zich niet enkel beperkt tot wagens van de VAG-stal.

Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst. ________________

De milieuorganisatie International Council on Clean Transportation (die ook het Volkswagenschandaal aan het licht bracht) deed metingen met een BMW X3 xDrive en kwam tot het besluit dat de SUV de Europese milieunormen ver overschrijdt. Uit de meting blijkt dat X3 elf keer zoveel stikstofoxide uitstoot als toegestaan.

Hoe dit juist komt weten ze niet met zekerheid te zeggen (lees: gefoefel met software of niet). Een woordvoerder van BMW liet alvast weten dat ze geen software hebben die de emissietest omzeilt. Pijnlijk weetje, na het bekendmaken van het nieuws daalde BMW AG met 9,3 procent op de beurs van Frankfurt.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen