Autonieuws: Varia

#Dieselgate: 1.6 TDI met sjoemelsoftware krijgt nieuwe hardware

Alle 1.6 TDI's uitgerust met sjoemelsoftware kunnen niet enkel via software in regelgeving gebracht worden. Er zal ook fysiek aan moeten gewerkt worden. Dat weet de woordvoerder van de Duitse minister voor transport te zeggen.

Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst. ________________

Heb je een 1.6 TDI (EA189) in het vooronder liggen van je Volkswagen, Seat, Skoda of Audi? Dan zal je niet enkel worden teruggeroepen voor een software-update. Ook aan de hardware moet gewerkt worden. Dit volgt op eerder nieuws waarin de nieuwe aangesteld CEO, Matthias Mueller, wist te vertellen dat de kans bestaat dat bepaalde modellen nieuwe injectoren of een grotere katalysator moeten krijgen.

Dat blijkt nu het geval te zijn voor de 1.6-diesels met sjoemelsoftware (zo'n 3.6 miljoen in Europa). De 2.0 TDI zou er evenwel van afkomen met enkel een software-update. Over de 1.2 TDI is op dit moment nog niets geweten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen