#MusketonMazda is de vetste CX-3 op onze aardbol

musketonmazda

De samenwerking tussen Belgisch artiest Musketon en Mazda deed bij beiden smaken naar meer. Al gaan ze met hun laatste creatie nog een stap verder; jong talent een platform geven om hun design te delen met de wereld. Vrij letterlijk, want vier designers gingen samen met Musketon helemaal loos op een CX-3.

Dat we als Belg niet altijd ten volle fier zijn op onze inheemse producten. Denk maar aan de Duffelcoat die wereldwijd succes geniet. Maar hoeveel mensen weten er Duffel op de landkaart liggen? Juist ja. Al hebben we buiten chocolade, bier en een jassenstof ook iets anders in België; verdomd veel designtalenten. Bij Mazda proberen ze nu de spotlight te zetten op designers die niet altijd de kans krijgen om hun kunnen te tonen met de wereld.

Dat deden ze in 2014 al door Gentenaar Bert Dries (a.k.a. Musketon) een forum te geven om zijn kunnen te tonen. Toen in de vorm van een gewrapte Mazda3. Ook in 2016 is de opzet hetzelfde, maar werd er wel gezocht naar andere designers die samen wilden werken met Musketon. Bakken talent op de wereld, weet je wel.

musketonmazda

Handige droedels

Dik 100 designers stuurden een illustratie op en uiteindelijk werden er vier deelnemers gekozen om mee te werken aan de #MusketonMazda, drie Belgen en één Braziliaan die in Duitsland woont.

Een bont allegaartje van leeftijden (zo is de jongste nog maar 17) en designstijlen. Want de éne droedelt - is dat ondertussen al een werkwoord? - er lustig op los, terwijl de andere zwaar tilt aan symmetrie. Samen met Musketon kregen Vexx_Art, Icybomb, Itsmagichere en Zhion één - letterlijk - wit canvas, een CX-3. Het uiteindelijk design werd bedacht na één weekend intensief samenwerken op een geheime locatie (lees: in de Indrani Lodge in het Zuiden van Genappe) en werd vandaag vanonder het doek gehaald.

musketonmazda

Dus jij dacht dat Soul Red lekker staat op de CX-3? Denk opnieuw, want wat de designers hier neerzetten springt als een kleurbom richting je netvlies om je minuten later nog steeds te doen zoeken naar geinige details. Mazda zal elke kans benutten om de #MazdaMusketon te delen met de buitenwereld. Belangrijker nog is dat vier designers een heel jaar lang in de spotlight zullen staan dankzij dit project. Initiatieven die je enkel maar kan toejuichen, toch?

Snuister zeker eens door de galerij om alle details te bekijken.

musketonmazda
Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 12:00
afbeelding van Rob

Ja! Mooi! Ik hou hier wel van

Uw reactie