Zevende hemel: Dit zijn de zeven goedkoopste zevenzitters

Dacia Jogger 2021 interieur

Wiens kroost meer leden telt dan drie mag zich steevast aan de vraag verwachten: “Hoe vind je daar dan een betaalbare auto voor?” Autofans biedt verlossing: dit zijn de zeven goedkoopste auto’s met zeven zitplaatsen op onze markt.

Een auto met meer dan vijf zitplaatsen klinkt meteen als een prijzige affaire. De compacte MPV is namelijk een zeldzaamheid geworden in autoland en dus lijk je te moeten kiezen uit flinke bestelbusjes of uit de kluiten gewassen SUV’s. Er zijn echter nog steeds betaalbare alternatieven te vinden, en die beginnen — hoe kan het ook anders — bij de Roemeense prijspakkers van Dacia.

1. Dacia Jogger

Dacia Jogger 2021

De Dacia Jogger werd namelijk nog maar pas gelanceerd maar meteen kroonde het model zich tot koning van de betaalbare zevenzitters. Als verlengde versie van de Sandero Stepway kan je de Jogger zien als een soort crossover-MPV. Vooral zijn prijs is echter aantrekkelijk: je krijgt er al eentje met zeven zitplaatsen mee naar huis voor 15.540 euro. Dat is minder dan je verwacht te betalen voor een tweedehands zevenzitter, laat staan een nieuwe. Voor dat geld krijgt je Jogger een 1.0-liter driecilindermotortje op LPG, wat je ook nog eens wat geld bespaart aan de pomp.

2. Peugeot Rifter

Peugeot Rifter 2021

Ook de Peugeot Rifter — de spirituele opvolger van wijlen de Partner — is verkrijgbaar met zeven zitplaatsen. Dan moet je er wel op letten dat je de versie met lange wielbasis bestelt, want de kortere Rifter telt maar vijf stoelen. De zevenzits-Rifter is daardoor wel een dikke 2.000 euro duurder dan zijn kortere vijfpersoonsversie, maar aan 23.836 euro krijg je nog steeds veel stoel voor je geld. Verwacht dan een 1.2-liter grote benzinemotor in het vooronder met 110 pk.

3. Toyota ProAce City Verso

Toyota ProAce City Verso

Als de Toyota ProAce City Verso je bekend voorkomt, dan ligt dat niet aan jou. Deze Japanner deelt namelijk zijn carrosserie en technologie met de Peugeot hierboven. Het mag dan ook niet verwonderen dat je ook de Toyota met een langere wielbasis en zeven zitplaatsen kan bestellen, al verschilt het prijskaartje wel minimaal. Aan 24.190 euro is de zevenzits ProAce namelijk zo’n 350 euro duurder dan de Peugeot Rifter met evenveel stoelen en dezelfde motor. Het komt er dus maar op aan welk merklogo je het liefste op de front wilt.

4. Opel Combo Life XL

Opel Combo Life XL 2021

En jawel, ook de Opel Combo is van de partij. Deze Duitser deelt eveneens zijn carrosserie met de Peugeot en de Toyota hierboven — en met de Citroën Berlingo, trouwens, maar die staat niet (meer) in de catalogus met zeven zitplaatsen. De Combo biedt als langere Life XL wel plaats voor zeven, maar onderscheidt zich dan weer op motorisch vlak van zijn soortgenoten. Zo krijgt de goedkoopste Combo zevenzitter een 1.5-liter dieselblok met 100 pk voor 25.400 euro.

5. Citroën Grand C4 Spacetourer

Citroën Grand C4 Spacetourer

Genoeg eenheidsworst; deze Citroën is terug een helemaal alleen ontwikkelde MPV. De C4 Spacetourer biedt al de ruimte van een monovolume in een klassevol jasje. Bovendien vind je in de koffer twee extra stoeltjes die naadloos onder de laadvloer kunnen verdwijnen wanneer je ze niet nodig hebt. De goedkoopste versie kost je 25.878 euro en dan krijg je een 1.2-liter benzinemotor met 130 pk.

6. Ford Grand Tourneo Connect

Ford Tourneo & Grand Tourneo Connect

Bij Ford kan je dan weer terecht voor een verlengde versie van de Tourneo Connect, een gezinswagen met een ludospace-silhouet zoals de Peugeot, Toyota en Opel hierboven. De Tourneo is echter een eigen ontwikkeling en is eveneens verkrijgbaar als korte en lange versie. De langere Grand Tourneo biedt daarbij zeven zitplaatsen en begint aan 25.944,59 euro. In het vooronder leeft dan een 1.5-liter dieselmotor met 100 pk. Binnenkort komt er trouwens een gloednieuwe Tourneo aan en die krijgt opnieuw zeven zitplaatsen. De prijzen zijn echter nog niet gekend.

7. Renault Grand Scenic

We eindigen met een icoon, want bij Renault hebben ze de monovolume destijds zowat uitgevonden met de Espace. Het is echter de Scenic die er de meeste zitplaatsen voor je geld biedt. Deze monovolume vind je namelijk in twee lengtes in de catalogus: als gewone Scenic en als Grand Scenic. Het is die laatste die je moet hebben als je op zoek bent naar een zevenzitter want die krijgt twee extra stoeltjes onder de koffervloer. De Renault Grand Scenic kost minstens 28.025 euro en krijgt voor dat geld een 1.2-liter benzinemotor mee met 115 pk, naast een heel mooie standaarduitrusting.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws