Renault op het Autosalon van Brussel 2023: Austral en leuke conceptcars

Renault Austral

Renault komt naar het Autosalon van Brussel en brengt mee: de nieuwe middelgrote SUV Austral die de Kadjar opvolgt met hybride motorien, de elektrische Kangoo E-Tech en drie conceptcars die de nabije toekomst van het merk voorspellen.

Renault schuift op de Brussels Motor Show 2023 aan in Paleis 5, waar de meeste Stellantis-merken ook aanwezig zullen zijn. Daarbij zal er veel aandacht gaan naar de nieuwe Austral, die de Kadjar opvolgt als C-segment SUV, een model waar Renault grote ambities mee heeft. De Austral is beschikmaar met mild en zelfladende hybride aandrijflijnen en krijgt het nieuwste design en de nieuwste technologie van het merk mee aan boord. Ook heeft Renault een stap vooruit gezet qua materialen en afwerking.

Elektrisch heden en toekomst

Naast de Austral staan ook de nieuwe, volledig elektrische wagens van Renault onder de spotlights op de Heizel. De Renault Mégane E-Tech Electric rijdt al een tijdje rond op onze wegen en wordt gelijktijdig aangeboden met de 'gewone' Mégane, die nog even in het gamma blijft. Nieuw is wel de Kangoo E-Tech Electric, de volledig elektrische versie van de Kangoo die zowel als bestelwagen en als bestelbreak voor gezinnen wordt aangeboden. Hij heeft een rijbereik van 285 km en een ruime koffer van 850 tot 2.500 liter.

Tenslotte toont Renault nog een voorproefje op de toekomst van het merk met drie conceptcars. Als eerste is er de Renault 5 Prototype, de retromoderne conceptcar die binnenkort ook daadwerkelijk in productie gaat als compacte elektrische stadswagen. Ook de Renault 4Ever Trophy gaat in 2025 in productie als compacte SUV met elementen van de klassieke Renault 4. De derde conceptcar is de Scénic Vision, die een toekomstige elektrische gezinswagen vooraf gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws