eVX is eerste elektrische wagen van Suzuki voor 2025

Suzuki eVX Concept 2023

Niet op het Autosalon van Brussel, maar wel op de Auto Expo 2023 in India heeft Suzuki zijn elektrische toekomst voorgesteld. De eVX is een elektrische SUV die als voorproefje dient voor een productiemodel in 2025.

Suzuki heeft, net als andere kleine constructeurs, moeite om het tempo bij te houden van de grote jongens wat betreft elektrificatie. Om zijn gemiddelde CO2-uitstoot voldoende te verlagen in Europa is het merk een partnerschap aangegaan met Toyota, dat zijn hybride technologie levert aan de S-Cross en Vitara, terwijl de Swace en Across rechtstreeks van Toyota komen. Maar dat betekent niet dat Suzuki niet zelf bezig is met het ontwikkelen van elektrische modellen, zo bewijst deze eVX Concept.

Moderne SUV

De Suzuki eVX werd voorgesteld op de Auto Expo 2023 in New Delhi, India, waar ook de Jimny 5-deurs werd onthuld. De conceptcar is een elektrische SUV, voortbouwend op de populariteit van de S-Cross en Vitara wereldwijd, met een lengte van 4,30 meter, een breedte van 1,80 meter en een hoogte van 1,60 meter. De buitenkant laat ook een volledig nieuwe designtaal zien, met X-vormige LED--koplampen en een lichtstreep op de achterzijde, zoals wel meer constructeurs doen vandaag de dag.

Over de techniek van het model laat Suzuki nog niet zo veel los, waarschijnlijk omdat daar ook nog niet erg veel over is nagedacht. Wat we wel weten, is dat de batterij van de eVX 60 kWh groot is en hij een rijbereik van 550 km moet halen volgens de Indiase MIDC-cyclus - een van de meest gunstige verbruiksmetingen ter wereld, zeker voor EV's, vanwege de lage snelheden tijdens de test. Een dikke 300 km lijkt realistischer. Tenslotte krijgt de eVX vermoedelijk vierwielaandrijving, aangezien Suzuki spreekt over "de 4x4 erfenis van het merk". Hoe dan ook is het nog wachten tot 2025 voor een productieversie, die vermoedelijk wel naar Europa zal komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws