Ruik naar bandenrubber met dit bizarre parfum van Nissan

Nissan Smell My Dust parfum 2024

Ben je een autofan en wil je dat iedereen in je wijde omgeving dat kan ruiken? Dan heeft Nissan iets voor jou want ze hebben een parfum ontwikkeld dat je enkel kan snappen als je van sportief sturen houdt. Het luistert naar de naam ‘Smell My Dust’ en bevat naast kersenbloesem ook echte stukjes… bandenrubber.

Tegenwoordig zijn er al flink wat autofabrikanten die een eigen parfum ontwikkeld hebben — en dan hebben we het niet alleen over die ingebouwde dispensers die geurtjes in de cabine van je auto verspreiden. Bentley heeft bijvoorbeeld een heel gamma aan parfums klaarstaan voor zijn verfijnde cliënteel en bij Ford gingen ze dan weer de andere kant uit, want zij waagden zich aan een flesje vol benzine-aroma’s. Het kan echter nog gekker dan dat, kijk maar naar deze toevoeging van Nissans sportieve NISMO-afdeling.

Meer dan een marketingstunt?

Zij hebben namelijk wat eerste informatie gedropt over een gloednieuw parfum dat ze ontwikkeld hebben, en dat parfum heet ‘Smell My Dust’. Dat mag je blijkbaar ook letterlijk nemen want als we onderstaande making-of-video mogen geloven, bevat het parfum echte stukjes bandenrubber van Nissans Formule E-wagens. Het hele verhaaltje ruikt dan ook naar een soort marketingstunt waarlangs de Japanners hun tegenstanders in de elektrische autosport willen uitdagen, want iemands bandenrubber ruiken kan je op het circuit natuurlijk alleen als die voor je rijdt… Al voegt Nissan gelukkig ook typisch Japanse kersenbloesem toe aan het parfum, kwestie van het eindresultaat toch een beetje verkoopbaar te houden.

Jammer genoeg zegt Nissan nog niet met zoveel woorden dat ze dit parfum echt op de markt zullen brengen, of hoeveel ze er dan voor zouden vragen. De beelden en de informatie lijken echter wel concreet genoeg om dit echt in de winkelrekken te zien verschijnen, dus wij hopen alvast met je mee. Meer informatie volgt vermoedelijk in de loop van komend weekend, want dan gaat het Formule E-seizoen van start.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws