Deze Caterham Seven werd gemaakt met échte helikopteronderdelen

Caterham Seven 360R RAF 2024

Caterham heeft het resultaat van zijn nieuwste projectje onthuld, en dat projectje was een samenwerking met de Britse Royal Air Force. Dat valt er ook aan te zien want deze Seven 360R doet op zijn zachtst gezegd denken aan een gevechtshelikopter… En dat is ook geen toeval.

Stiekem kijkt de autoindustrie wel vaker eens naar vliegtuigen voor inspiratie. Zo waren vleugeltjes helemaal in tijdens de Jet Age van de jaren ’60, net als verlichting in de vorm van een straalmotor. Saab bleef dan weer hints naar de luchtvaart in zijn ontwerpen steken tot zijn teloorgang en vandaag kan je bij Morgan terecht voor een driewieler in de stijl van een gevechtsvliegtuig… Maar wat Morgan kan, moet Caterham natuurlijk beter kunnen.

Cater... kopter?

Zij hebben namelijk een wel heel bijzondere Seven 360R gebouwd en dat deden ze in samenwerking met de Royal Air Force — de Britse luchtmacht dus. Die laatste doneerde een aftandse Puma HC2-helikopter aan Caterham en zij maakten gretig van diens onderdelen gebruik om waarschijnlijk de gekste Seven ooit te bouwen. Zo bestaat zijn carrosserie grotendeels uit aluminium panelen die je ooit op de staart en de deuren van de heli kon vinden, terwijl de oude geluidsisolatie nu dienst doet als bekleding voor de stoelen en de middentunnel. Ook de knopjes op het dashboard deden dienst in de Puma HC2 net als de houder voor de batterij onder de motorkap, want dat was ooit een munitiekist.

Caterham Seven 360R RAF 2024

Verder vind je onder die motorkap nog steeds dezelfde 2.0-liter Ford-motor, goed voor 180 pk. Daarmee snelt deze 578 kilogram lichte ‘Caterkopter’ — en die naam krijg je van ons, Caterham — naar de 100 km/u in 4,8 seconden. Zie je jezelf dat nu al doen, dan zal je wel hard je best moeten doen om dit ding in handen te krijgen. Caterham bouwt hem namelijk maar één keer en de auto wordt nadien geveild. Je geld gaat dan echter wel naar een goed doel, want Caterham en de Royal Air Force willen er gewonde soldaten mee steunen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws