Roddeluurtje: Dit is wat we weten van de BMW M2 CS

bmw-m2-cs-render_01

Nu de M-afdeling van BMW de ClubSport-versie van haar M4 gelanceerd heeft en de M5 vanonder het doek is kunnen we reikhalzend uitkijken naar nieuw gerief. Dat nieuwe product zal volgens de geruchtenstroom een M2 ClubSport zijn. Wat we al weten over die M2 CS?

Wel, laten we meteen beginnen met zeggen dat BMW officieel nog geen woord gerept heeft over deze M2 CS, waardoor al het nieuws via gelekte info, kuisvrouwen en in de vuilbak gevonden briefjes komt. Geruchten, noemen we dat ook wel eens in de sector. Al blijken geruchten mits gezond verstand vaak te kloppen. Zo ook voor een straffere M2. Zo wordt zo'n afgeplakt exemplaar niet enkel gespot op de Nürburgring, BMW patenteerde ook de 'M2 CS'-naam. Enfin, op naar de geruchten!

Gekrompen M4

Leent de zes-in-lijn van de M2 nog componenten van het blok in de M4 (jawel, het zijn twee verschillende motoren), dan wordt aangenomen dat de M2 CS gewoon het blok van de M4 ingelepeld krijgt. Die biturbo moet er voor zorgen dat het vermogen in de M2 makkelijk kan stijgen richting de 400 pk. Om uit het vaarwater te blijven van de M4 wordt aangenomen dat je niet veel meer moet verwachten. Al is er nog altijd de tuningboer om de hoek om het ware potentieel los te laten.

Andere roddels spreken over het feit dat het hier gaat over een extreem gelimiteerde uitvoering. Hoe extreem? 1.000 stuks wereldwijd steeds getooid in Hockenheim zilver met oranje accenten (M4 GTS, iemand?). Gegroeide remmen, aangepaste ophanging en een gegroeid prijskaartje maken de roddelstroom af. Al zijn die zaken meestal logisch op een peformantere uitvoering.

Hamvraag blijft natuurlijk wanneer we deze M2 CS te zien krijgen. Begin 2018, moeten we roddels geloven. Je hoort het al, veel geruchten en roddels omtrent deze M2 CS. Dat er een straffere versie van de M2 komt, daar kan je echter geld op zetten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws