Elektrische Peugeot e-308 in 2023

Peugeot e-308 info elektrisch

De Fransen hebben een strak lanceringsschema voor de nieuwe generatie 308 uitgedokterd. Zo krijgen we binnenkort de stationwagenversie op ons bord en verschijnt binnen twee jaar een volledig elektrische versie op de markt. Waarom we daar nog 2 jaar op moeten wachten?

Vorige maand onthulde Peugeot haar nieuwe generatie 308. Die komt er initieel als hatchback en kan je desgewenst krijgen als plug-inhybride. Al stopt het daar niet voor de 308. Zo komt er binnenkort ook nog een stationwagenvariant op de proppen, komt daarvan zonder twijfel ook een plug-in én krijgen we in 2023 een volledig elektrische 308, de e-308.

Wachten op batterij

Die e-308 wordt alvast eentje om naar uit te kijken. Want de elektrische Fransoos rijdt recht in het vaarwater van pakweg de Volkswagen ID.3 en Nissan Leaf. Veel details zijn er nog niet geweten over de elektrische 308. Al kunnen we wel een gokje wagen waarom we "nog 2 jaar" moeten wachten op een elektrische C-segmenter van Peugeot. Aan de basis ligt zonder twijfel de accu. Op dit moment beschikt Peugeot namelijk over een accu van 50 kWh. Zonder twijfel wil het voor de e-308 een groter exemplaar lanceren.

Het is dan ook niet toevallig dat Stellantis, de nieuwe moedergroep boven Peugeot, in 2023 op de proppen komt met het eVMP-platform dat accu's van 60 tot 100 kWh kan slikken. De kans bestaat dus dat de e-308 op een volledig nieuw platform zal rollen, al is dat niet bevestigd. Anderzijds, een Peugeot 308 SW met een accu van 100 kWh aan boord... daar kunnen wij gerust 2 jaar op wachten!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws