Nieuwe Bentley Continental GT pakt uit met bizar record vlak voor onthulling

Bentley Continental GT teaser record 2024

Binnen een kleine week is het zover: dan trekken ze bij Bentley het doek van een nieuwe Continental GT… Al kan het ook gaan om een flink vérnieuwde Continental GT; daarover mogen we nog niet alles weten. Wat we wel al mogen weten, is dit: het wordt de snelste auto ter wereld… onder water.

De Bentley Continental GT is al ruim 20 jaar een icoon in autoland. Als tweedeurs luxesloep heeft hij zich zowat ontpopt tot dé grand tourer bij uitstek en dat is een reputatie die hij inmiddels al drie generaties lang weet vol te houden. Die derde generatie draait inmiddels al mee sinds 2018 dus het wordt stilaan tijd voor vernieuwing. Die vernieuwing lijkt echter in de vorm te gaan komen van een extreem ingrijpende update voor het huidige model maar geen nood, want deze Continental GT heeft iets anders in zijn trukendoos.

335 km/u “onder water”

In aanloop naar zijn onthulling heeft Bentley namelijk verklapt dat de nieuwe Continental GT een snelheidsrecord op zijn naam heeft weten te zetten. Dat is ook niet zomaar een snelheidsrecord, o nee: deze Bentley is, aldus het merk, de snelste auto ter wereld onder water. Beeld je je nu — samen met ons, overigens — een gecamoufleerde Continental GT in die ondergedompeld door de zee zoeft, dan heb je ’t net niet helemaal aan het rechte eind. Het zit namelijk zo: Bentley trok met de nieuwkomer naar ’s werelds langste onderwatertunnel, de Ryfylke-tunnel in Noorwegen. Daar wisten ze zijn topsnelheid van 335 km/u te halen en dat is blijkbaar sneller dan iemand ooit al “onder water” heeft gereden… Flauw hoor.

Bentley Continental GT teaser 2024

Los van de ietwat wankele logica achter dit record, is een top van 335 km/u natuurlijk allesbehalve verkeerd en dat dankt deze Continental GT aan zijn gloednieuwe aandrijflijn. Daarover verklapte Bentley eerder al dat die bestaat uit een V8 met plug-inhybridetechniek, goed voor maar liefst 782 pk en 1.000 Nm koppel. Dat maakt er de krachtigste Bentley ooit van maar zegt dat je niks, weet dan dat je zo’n 80 kilometer zuiver elektrisch met deze Continental GT zal kunnen rijden. Precies genoeg om de langste onderwatertunnel ter wereld 5,5 keer door te rijden zonder ook maar één druppel benzine te verbruiken, als je dat echt zou willen. Je doet het vanaf 25 juni, want dan wordt deze nieuwe Bentley Continental GT onthuld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws