Nieuwe Ford Mustang krijgt krachtigste V8-motor uit zijn geschiedenis

Ford Mustang Dark Horse 2022

Ford heeft zijn liefhebbers getrakteerd op een vroeg kerstcadeautje — of toch de liefhebbers bij wie benzine door de aderen vloeit. Ze laten namelijk weten hoeveel vermogen de nieuwe Mustang zal ophoesten, zowel in zijn vier- als achtcilinderversies. En die laatste blijkt krachtiger dan ooit tevoren.

We meldden het eerder deze week al: Ford wil de Amerikaanse stempel harder op zijn Europese gamma drukken. Modelletjes als de Fiesta moeten er dus uit, en iconen als de Mustang is een langer leven beschoren. Die krijgt namelijk een gloednieuwe modelgeneratie, die dus ook in onze contreien over de toonbank zal gaan. Dat doet die voor de Belgische markt wel enkel met een V8-motor onder de kap, en dat wordt niet de minste…

Sterker als ‘Dark Horse’

Bij de voorstelling van het model hield Ford de lippen nog stevig op elkaar in verband met de prestaties. Nu licht de Amerikaanse tak eindelijk een tipje van de sluier, en daaronder ontsnappen een aantal paardenkrachten. De opvallendste cijfers zijn die voor de zogenaamde Coyote-V8, het nieuwe 5.0-literblok dat ook bij ons verkrijgbaar wordt. Die schopt het namelijk tot 500 pk en 566 Nm koppel, terwijl het nog steeds om een atmosferische motor gaat. Dat geld wel enkel voor de sportievere ‘Dark Horse’-versie, terwijl de V8 het in zijn standaardvorm op 480 pk houdt. Dat is echter nog steeds 31 pk meer dan de huidige standaard-Mustang GT ophoest, en Ford belooft dat een uitlaatsysteem met actieve kleppen dat nog opkrikt naar 486 pk.

Ford Mustang Coyote V8 2022

Daarnaast geven de Amerikanen eveneens de cijfers vrij voor de 2.3-liter EcoBoost-viercilinder van de nieuwe Mustang. Die schopt het voortaan tot 315 pk en 475 Nm koppel, eveneens een mooie 25 pk meer dan voorheen. Bij ons hoef je die motor echter niet bij de dealers te verwachten, want onze importeur houdt het op de V8. Vind je de 500 pk die je daar krijgt trouwens nog niet genoeg, dan kan je even wachten tot Shelby zich over de nieuwe ponycar buigt. Die huistuner wist de V8 van de uitgaande Mustang namelijk al te pimpen tot wel 900 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws