Volkswagens elektrische ID.-modellen krijgen meer vermogen en lager verbruik

Volkswagen ID.3 2023

Volkswagen heeft een interessante onthulling gedaan, maar het gaat hier niet over een nieuw model. In de plaats daarvan krijgen we inkijk in de nieuwe elektromotor die straks zowat alle ID.-modellen van kracht gaat voorzien. En dat wordt meer kracht, zo blijkt, terwijl ze toch efficiënter met hun stroom gaan omspringen.

Draai het of keer het hoe je wil, maar elektrische mobiliteit is eigenlijk nog in volle ontwikkeling. Zo gaat het rijbereik van nieuwe EV’s er bij elke generatie met rasse schreden op vooruit, wat ze veelal te danken hebben aan accu’s met een grotere capaciteit. Dat is echter niet de enige methode om meer range te halen, want je kan bijvoorbeeld ook gewoon elektromotoren ontwikkelen die efficiënter omspringen met dezelfde hoeveelheid stroom. Die laatste aanpak belooft Volkswagen nu te gaan toepassen.

ID.3 met 286 pk?

De Duitsers hebben namelijk een nieuwe elektromotor voorgesteld die 286 pk en 550 Nm kan ophoesten. Dat is op zich al niet verkeerd, vooral wanneer je weet dat deze krachtbron precies op dezelfde plek past als de bestaande APP310-motor met 204 pk en 310 Nm koppel. Dat is dus een flinke vermogenswinst, maar dat is niet de enige troef van deze nieuwe APP550. Daarnaast belooft de elektromotor namelijk ook efficiënter te worden dankzij een nieuw brein en geoptimaliseerde koeling. Dat moet het verbruik ten goede komen, en op die manier dus ook het rijbereik.

Volkswagen ID elektromotor 2023

De nieuwe elektromotor is zoals gezegd de vervanger voor de huidige APP310-krachtbron die momenteel nog op de achteras van de ID.3, ID.4, ID.5 en ID. Buzz ligt. De aankomende ID.7 krijgt vanaf zijn lancering deze maand meteen de nieuwe motor mee, en Volkswagen belooft dat die ook nog voor het einde van dit jaar zijn opwachting moet beginnen maken in andere modellen. Verwacht binnenkort met andere woorden een ID.3 met 286 pk, waarmee hij dus meteen menig Golf GTI achter zich zou kunnen laten aan het stoplicht…

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 09:33
afbeelding van this

Meer vermogen mag ook wel, de 0-100 in vergelijking met andere merken is toch echt wel een beetje bedroevend te noemen.

Maar jullie zin: "Verwacht binnenkort met andere woorden een ID.3 met 286 pk, waarmee hij dus meteen menig Golf GTI achter zich zou kunnen laten aan het stoplicht…". Is dat bedoeld als grapje? Want vergeet niet dat de ID.3 zware batterijen heeft die de 0-100 negatief beïnvloedt. Dat maak je volgens mij niet zomaar goed met 40 pk meer.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws