Lexus zit in de lift: verkoop stijgt met bijna 50 procent in Europa (2024)

Lexus verkoopcijfers 2024

Toyota’s Europese tak heeft zijn verkoopcijfers voor het eerste kwartaal gedeeld en die zijn over de hele lijn rooskleurig. Zo mogen de Japanners spreken over een stijging van dik 20 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden maar het beste resultaat is veruit voor hun premiummerk: Lexus.

Het kan niet makkelijk zijn, als enige Japanse premiummerk overblijven op het Oude Continent. Zo verdween Nissans Infiniti inmiddels al een paar jaar geleden van het Europese toneel en Honda’s luxetak Acura waagde zelfs nooit de sprong naar onze contreien. Lexus deed dat echter wel en doet dat nog steeds, met vaak wisselende resultaten… Al kan het deze keer wel eens écht gaan gebeuren voor Toyota’s chiquere broertje.

Wachten op de LBX

Toyota Motor Europe heeft namelijk zijn verkoopcijfers gepubliceerd voor het eerste kwartaal van 2024, en daarin gaat vooral Lexus met onze aandacht lopen. Dat merk wist namelijk alles samen 19.160 auto’s te verkopen en voor je ’t zegt: daarmee komen de Japanners inderdaad nog helemààl niet in de buurt van pakweg Mercedes’ 160.000 stuks. Terwijl die laatste daarmee echter minder auto’s verkocht dan dezelfde periode vorig jaar, betekent dat cijfer bij Lexus een stijging van maar liefst 48 procent ten opzichte van Q1 in 2023… En dan moet hun meest toegankelijke modelletje nog komen.

Lexus verkoopcijfers 2024

Voorlopig is de bestverkopende Lexus namelijk nog de NX, die Europawijd goed was voor 7.186 exemplaren, gevolgd door de RX met 3.684 stuks en de UX met 3.520 stuks. Het aantal ‘X’-jes in die top-3 geeft dus al weer hoe belangrijk de SUV inmiddels geworden is bij Lexus en dat is natuurlijk goed nieuws voor de nieuwe LBX. Die compacte crossover is nog maar pas in productie gegaan en speelt daardoor nog geen prominente rol in de cijfers van afgelopen kwartaal, maar gezien zijn lagere prijs en populaire formaat verwacht Lexus dat dit zijn nieuwe verkooptopper wordt… Dus wat denk je: is de Japanse premiumtrein nu écht op stoom?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws