Autonieuws: Concept cars

Mercedes Vison Van Concept is busje van de toekomst

Mercedes werkt niet enkel naarstig aan een elektrische lijn, het denkt eveneens volop aan de toekomst van de busjes. De Vison Van Concept moet tonen hoe die er uit kan zien. Denk gestroomlijnde vormen en drones, veel drones.

Terwijl Audi en BMW zich niet meteen zorgen hoeven te maken over de wereld der busjes zit Mercedes serieus diep verweven in de commerciële voertuigen. De volgende generatie Sprinter is al volop in ontwikkeling maar met deze Vision Van Concept toon het merk met de ster alvast de Sprinter van de verre toekomst. Interessant daarbij is dat de Duitse constructeur er van overtuigd is dat steeds meer technologie zijn weg zal vinden naar busjesland.

Image
mercedes-benz-vision-van

Nee, dan hebben we het niet over een achteruitkijkcamera. Neem nu de drones op het dak, daaraan kan de chauffeur pakketjes hangen waarna ze richting bestemming vliegen om het af te geven. Gedaan met moeilijke manoeuvres om op bestemming te geraken. De laadruimte zelf, die kan perfect aanduiden welk pakketje er op welk adres moet worden afgegeven. Waardoor je plaatselijke DHL-chauffeur niet meer aan het zoeken moet gaan op bestemming.

Elektrisch

Zoals het een moderne concept betaamt geen stevige V6 in het vooronder, wel een elektrische aandrijving. Die is volgens Mercedes goed voor 101 pk en beschikt over een range van 270 kilometer. Al kan je als bedrijf ook voor een goedkopere varianten gaan met 80 kilometer range.

Image
mercedes-benz-vision-van

Op dit moment allemaal toekomstmuziek natuurlijk, al zet Mercedes er wel zwaar op in. Zo investeert het merk 500 miljoen euro in het adVANce (heb je 'm?) initiatief de komende vijf jaar waarbij zo'n 200 werknemers onderzoek uitvoeren naar digitalisatie, robotisatie en automatisatie voor commerciële voertuigen.

Image
mercedes-benz-vision-van

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen