Autonieuws: Officieel

Audi ontwerpt exoskelet voor arbeiders

Om het leven van werknemers zo aangenaam mogelijk te maken heeft Audi samen met een start-up bedrijf uit Zwitserland een exoskelet ontworpen voor arbeiders. Dat zorgt ervoor dat ze kunnen gaan zitten... zonder stoel. Dit om de gewrichten zo weinig mogelijk te belasten.

Bedrijven investeren enorm veel tijd in de ergonomie voor arbeiders. Toch kan het nog altijd een stapje verder volgens Audi. Want in de Neckarsulm-fabriek in Duitsland werden drie arbeiders die de A4 en A6 in elkaar vijzen uitgerust met een exoskelet. Dat wordt gedragen op de achterkant van de benen en weegt dankzij het nodige carbon 'amper' 2,4 kilogram.

Het voordeel? Het skelet fungeert als een tweede set benen dat steun geeft wanneer nodig om de gewrichten van de arbeider minder te belasten. Specifiek; stel je voor dat je even door de knieën moet gaan om een kabel door de carrosserie te halen. Dan spant het skelet helemaal op waardoor je er op kan gaan zitten. In mei zal Audi een stapje verder en een grotere testface lanceren om op lange termijn de skeletten te implementeren bij alle grote productielijnen.

Image

*Bedankt voor de tip Carlos!*

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen