Autonieuws: Varia

Asociaal manoeuvre in DTM heeft zware gevolgen voor Audi-Phoenix-team

Het manoeuvre dat Phoenix-rijder Scheider deed om zijn rivaal uit de DTM-race in Spielberg te knikkeren krijgt zware gevolgen voor het hele team. De racecommissie besloot dit voorval niet zomaar te laten voorbij gaan en deelde bans, boetes en puntenaftrek uit.

Vooreerst mag Audi Sport team Phoenix-teambaas Ullrich voor de rest van het seizoen niet meer binnen in de pitlane. Ook mag hij niet meer op het radiosysteem van het team meeluisteren en -praten. Darnaast mag rijder Timo Scheider niet deelnemen aan de volgende race in Moskou, waardoor het team waardevolle punten misloopt. Over punten gesproken, alle 62 punten die Audi sprokkelde tijdens de tweede race in Spielberg, in dewelke het voorval plaatshad, worden afgetrokken van het totaal. Tenslotte krijgt hij ook een boete van 200.000 euro voor zijn manoeuvre. Dat geld zal gebruikt worden om jongeren te coachen in de motorsport en om projecten rond veiligheid te financieren.

De commissie is zo hard in haar straffen omdat ze vindt dat Scheider - en bij uitbreiding het hele team - met het asocialse manoeuvre de sport een slechte naam bezorgen. De veroordeelden gingen overigens niet in beroep tegen de uitspraak.

(foto via XPB Images)

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen