Autonieuws: Varia

Renault gaat rallycrossen met Mégane RX!

De R.S. 01 voor de Trophy-raceklasse was dan wel een kort leven beschoren, Renaults aanwezigheid in raceland is zeker verzekerd. Want na [deelname aan de Formule 1 en Formule E](https://autofans.be/nieuws/officieel/36317-renault-trekt-stekker-uit-renault-sport-trophy-steekt-m-formule-e) zal het nu samen met Prodrive een Mégane prepareren voor het rallycrosskampioenschap.

Het Britse Prodrive - bekend van het jarenlang prepareren van Subaru's voor het WRC - zal in staan voor de ontwikkeling van een Renault Mégane RX Supercar. Meer heb je eigenlijk niet nodig om een glimlach op je gezicht te toveren. Die opgepompte Mégane zal deelnemen aan het 2018 Fia World Rallycross Championship. Het stiefbroertje van het WRC zeg maar. Waar meerdere rallywagens tegelijk op circuit racen voor de overwinning.

Die Mégane RX zal gebruik maken van een 2-liter viercilinder (hint naar de Mégane R.S. iemand?) en moet tegen september klaar zijn voor zijn eerste tests. Achter het stuur niemand minder dan Guerlain Chicherit, een Franse coureur die naam en faam verwierf in de Dakar rally en destijds wereldkampioen Free Skiing was. Een man die graag het avontuur opzoekt zeg maar.

Image
renault-megane-rx-render

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen