Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo blijft bij dromen

Genesis Vision Gran Turismo concept

Hyundai's luxemerk Genesis heeft het digitale doek getrokken van de X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo, een langgerekte coupé met middenmotor die het tot 10.000 toeren per minuut uitschreeuwt van plezier. Berg je begeerlijke vingers echter maar op, het blijft bij een concept.

Moest je sinds Q*bert geen vinger aan de pols meer hebben in de gamingwereld: racegame Gran Turismo (voor Playstation) heeft jaren geleden een oproep gedaan aan alle automerken om een "Vision Gran Turismo" te verzinnen, een conceptwagen waarmee gamers aan de slag kunnen gaan in de ontiegelijk populaire racegame. Genesis is het laatste merk dat een duit in het zakje doet met deze X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo. En wat een duit...

Excentriek

First things first, omdat deze "Vision Gran Turismo's" nooit de openbare weg op moeten krijgen designers en ingenieurs vaak carte blanche bij het ontwerpen van de bolides. Dat merk je meteen ook aan deze creatie van Genesis. Een megalomaan lange motorkap, minimalistische cabine en excentrieke velgen met centrale moer. Moest dat nog niet genoeg zijn, dan krijg je ook nog een knaloranje lakkleur.

Genesis Vision Gran Turismo concept

Genesis noemt het resultaat alvast een "anti-wedge-design" en zegt dat je vooral moet kijken hoe de lichtgevende grille doorloopt in de flank. Houd je al maar vast, deze designtrend komt binnen afzienbare tijd waarschijnlijk ook naar je BMW en Mercedes.

10.000 RPM

Omdat CO2-uitstoot maar een vaag begrip is in de digitale wereld vind je geen elektrische aandrijflijn onder de kap van deze Genesis. Of toch wel, in de vorm van een elektrische supercharger en compacte elektromotor die de V6 ondersteunt. Het resultaat is een systeemvermogen van 1.071 pk en 1.337 Nm en een toerenbegrenzer die pas bij 10.000 opm ingrijpt. Kijk, probeer dat maar eens langs de EU-commissie te krijgen in de echte wereld.

Genesis Vision Gran Turismo concept

Vanaf januari 2024 zal je de Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo kunnen downloaden in Gran Turismo 7. Je downloadt toch ook geen auto? Nou, toch wel!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws