Je zou het niet zeggen maar deze Porsche Cayman e-Volution leeft op elektriciteit

porsche_cayman_e-volution

Het kan één van de laatste wagens zijn die in je hoofd springt om in de stekker te steken. Al is het wel mogelijk met deze Porsche Cayman e-Volution. Is dit het bewijs dat elektrisch rijden ook zeer opwindend kan zijn?

De Porsche Cayman, een poor man’s Porsche voor sommige, het ultieme rijders machine voor andere dankzij zijn bijna perfecte gewichtsverdeling. Dat poor man gedeelte zijn niet onze woorden hé. Deze Cayman e-Volution is de enigste van zijn soort en zal ook une pièce unique blijven. Tijdens het Electric Vehicle Symposium in Stuttgart wou Porsche even laten zien wat er allemaal mogelijk is met de huidige elektrische technologie.

Met een tijd van 3,3 seconden naar 100 km/u is deze e-Volution zeker en vast niet traag te noemen. Het grootste probleem zit hem bij deze Cayman immers in zijn actieradius die niet verder geraakt dan 200 km. Dit is 300 km minder in vergelijking met de Porsche Mission E die we in 2019 mogen verwachten en deze zou in amper een kwartier 80 procent van zijn accupakket terug kunnen opladen dankzij de Turbo Charger van Porsche. Moest dit werkelijk zo zijn heeft Porsche misschien de doorbraak in handen voor één van de grootste problemen waar elektrische rijders nu met zitten.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws