Lego Ghostbusters Ecto-1: Who You Gonna Call?

Lego Ghostbusters Ecto 1

Net na Halloween maar ruim op tijd voor de feestdagen heeft Lego een van de meest iconische filmauto’s van het witte doek omgezet in blokjesvorm: de Ghostbusters Ecto-1, uit de gelijknamige film Ghostbusters.

De basis van de iconische auto uit Ghostbusters is uiteraard de Cadillac Miller-Meteor uit 1959, die omgebouwd werd tot ambulance en nadien tot auto’s om geesten en andere spoken mee op te jagen. Net als in de film is ook de Legoversie van de Ghostbusters Ecto-1 voorzien van alle nodige attributen om de paranormale schepsels mee te vangen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op het dak.

Lego Ghostbusters Ecto 1

Lego had voordien al eens een kleinere versie van de Ghostbusters Ecto-1 in productie gebracht, maar deze versie is groter en veel gedetailleerder. In totaal zijn er 2.352 blokjes te bouwen, waarvan twee gloednieuw zijn: de voorruit en het stuurwiel. Eenmaal afgewerkt is de auto 47 centimeter lang, 22,5 centimeter hoog en 16,5 centimeter breed.

Lego Ghostbusters Ecto 1

Bestellen kun je deze Ghostbusters Ecto-1 vanaf 15 november op de website van Lego. Daar kost hij 199,99 euro. De bouwdoos gaat vooraf aan de release van de film Ghostbusters: Afterlife, die in 2021 in de zalen wordt verwacht.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws