Opel Rocks e-XTREME: Gekker moet het niet worden (2023)

Opel Rocks E-Extreme

Met de Rocks e-XTREME gaat - het anders relatief serieuze - Opel volledig van het paadje. Een verhoogde, verbrede en bespoilerde brommobiel. Gekker moet het toch niet worden?

Altijd al een Opel willen rijden maar durf je niet sneller dan 45 km/u? Dan kan je tegenwoordig bij het Duitse merk terecht bij de Rocks, een Citroën Ami in Duitse vermomming die zich in de markt zet als een 100% elektrische CityCar. Een geinig karretje waarvoor Opel onlangs een designwedstrijd hield. De winnaar? Die zou zijn creatie in het echt te zien krijgen.

Met spoiler van een Vectra!

Designstudent Lukas Wenzhöfer diende een van de pot gerukte raceversie in die de juryleden van de wedstrijd wist te overtuigen. En warempel, Opel toont ons nu de Rocks e-XTREME. Een karretje zo eigenaardig, dat je er niet naast kan kijken. Om te beginnen valt meteen die knoert van een spoiler op. Een spoiler die trouwens rechtstreeks van een Vectra GTS V8 komt die destijds meereed in DTM.

Opel Rocks E-Extreme

Naast de spoiler vallen ook de uitgeklopte ophanging op. Die bestaat uit dubbele draagarmen vooraan en laat de wielen ver buiten de kasten staan. Een neongeel exoskelet met lichten bovenop en de incorporatie van Opels Vizor-grille maken het plaatje af. Productieplannen voor deze Rocks e-XTREME... zijn er uiteraard niet. Al had je dat waarschijnlijk al wel door.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws