Nieuw GTI-logo duikt op: voor elektrische Volkswagens?

Volkswagen GTI EV logo 2023

Moord en brand, want Volkswagen zou binnenkort wel eens aan het aloude GTI-recept durven raken. Ze hebben namelijk een patentaanvraag ingediend voor een gloednieuw GTI-logo, en daarin neemt de ‘I’ de vorm aan van een bliksemschicht. Dat kan maar één ding betekenen: het is tijd voor elektrificatie.

Vraag je aan Volkswagen waar zijn focus tegenwoordig ligt, dan luidt het antwoord zonder aarzelen “bij elektrische auto’s”. Zo staan er in Wolfsburg inmiddels al een ID.3, ID.4, ID.5, ID.7 en ID. Buzz in de catalogus en zijn ze naarstig aan het werk om de ontbrekende cijfertjes in te vullen. Dat betekent dat er steeds minder plaats overblijft voor namen als ‘GTI’, want veel ‘Injectie’ komt er aan zo’n EV’s niet te pas… Al lijkt dat Volkswagen evenmin te gaan tegenhouden als Porsche bij de introductie van de ‘Taycan Turbo’.

Naast GTX?

In het Deutsche Patent- und Markenamt — het officiële patentbureau aldaar — is namelijk een verrassend nieuw logo opgedoken. Daarop staat duidelijk ‘GTI’ te lezen en het lettertype van de twee eerste letters komt ook overeen met hoe we het huidige logo gewend zijn, maar het is vooral de ‘I’ die de gehele autowereld vandaag bezighoudt. Die neemt namelijk de vorm aan van een bliksemschicht, dus het kan bijna niet anders of dat moet verwijzen naar elektrificatie. De aanvraag werd ook ingediend door Volkswagen zelf, waardoor de kans groot is dat ze hier effectief iets mee van plan zijn… Zoals een zuiver elektrische Golf GTI hothatch, want eerder verklapte Volkswagens CEO al dat de volgende generatie van de befaamde middenklasser zuiver elektrisch zou worden.

Volkswagen ID.4 GTX 2023

Voor je met je hooivork en fakkel richting Wolfsburg afzakt, willen we dit geruchtje toch even nuanceren. Zo zou het niet de eerste keer zijn dat er een patentaanvraag ingediend wordt waarmee later niks gedaan wordt want anders hadden Tesla’s al lasers als ruitenwissers en Mercedessen leklopende banden als noodrem. Bovendien heeft Volkswagen al een GTX-label om zijn EV’s in een sportief jasje te steken, al moet gezegd dat de ‘X’ daarbij moet verwijzen naar het feit dat die voorlopig steeds vierwielaandrijving hebben… En aangezien de GTE-naam al dienst doet bij de plug-inhybrides, zit de kans er dus wel degelijk in dat dit GTI-label ooit op de tweewielaangedreven, sportieve EV’s komt te kleven.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Edison 23:58
afbeelding van Edison

Klinkt wat als het orkest van de Titanic. Dat ze zich hiermee bezig houden, terwijl hun elektrische modellen nu al niet kunnen concurreren, zowel qua prijs en kwaliteit. Die ID4 GTX, is daar werkelijk een cliënteel voor? En als je per se een coolere ID3 wil, dan neem je toch die Cupra. Wat is dan de meerwaarde van een ID3 GTI of GTX?
Ze zouden beter die ID modellen afvoeren en met iets nieuws afkomen dat wel de degens kan kruisen met Tesla, Kia, enzovoort…

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws