Volkswagen Scirocco terug als EV op basis Porsche 718?

Volkswagen Scirocco elektrisch

Volgens Britse media is Volkswagen aan het overwegen om het Scirocco naamplaatje terug vanonder het stof te halen. Dat zou dan prijken op een elektrische coupe die zijn genen deelt met de elektrische opvolger van de Porsche 718. Ons hoor je niet klagen!

Bij Porsche zijn ze volop bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie 718 Cayman en Boxster. Daarvan is al langer geweten dat die zich zullen baseren op de Mission R-concept en uit zullen pakken met een volstrekt elektrische aandrijflijn. Een serieuze investering, die wel eens afgeschreven kan worden over verschillende merken binnen de VW Group.

ID.Rocco?

Moeten we het Britse Autocar geloven, dan is Volkswagen op dit moment intern aan het bekijken of ze groen licht moeten geven voor de elektrische sportscoupe. Het schaalvoordeel zal op z'n minst in zijn voordeel spelen. Want ook Cupra en Audi zijn al gaan aankloppen bij Porsche om het elektrische platform te mogen gebruiken. Bij de Spanjaarden is het nog niet duidelijk voor welke auto, bij Audi gaat het zonder twijfel over de nieuwe generatie TT.

Porsche Mission R

Geven de hoge piefen bij VW hun zegen, dan zou de elektrische Scirocco tegen het einde van dit decennium het toneel op zoemen als coupé-broertje van de ID.3. Waar Scirocco voordien altijd zijn fundamenten deelde met de Golf, zal de nieuwe dat dus niet doen met broeder ID.3... maar wel met een Porsche. Geef toe, qua verkooppraatje kan dat tellen!


Afbeelding intro is een AI-render en geen finaal product


Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws