Goedkopere Audi Q6 e-tron met achterwielaandrijving komt al héél binnenkort

Audi Q6 e-tron RWD 2024

Goed nieuws als zo’n nieuwe Audi Q6 e-tron je wel aanstaat: straks hoef je er minder diep voor in de buidel te tasten. Een Audi-dealer heeft namelijk verklapt dat de orderboekjes binnen twee weken al openen voor een achterwielaangedreven versie… En die wordt een stukje goedkoper.

Ben je in de markt voor een Audi Q6 e-tron, dan heb je momenteel te kiezen uit slechts twee versies. Zo is er de ‘gewone’ Q6 met een prijskaartje van 75.900 euro of de snellere SQ6 vanaf maar liefst 96.500 euro. Daarmee zijn ze dus allebei best prijzig en de reden daarvoor is niet ver te zoeken, want daarmee beschikt elke Q6 e-tron momenteel over twee elektromotoren en een accu van een forse 94,9 kWh. Geen nood echter indien die twee je te duur zijn, want Audi verklapte eerder al dat er nadien een goedkopere versie met achterwielaandrijving zou volgen.

”Onder de 70.000 euro”

Daar hebben we nu een paar eerste details over weten te strikken, met dank aan Autofans’ immer alerte kennissenkring. Een lid van die kennissenkring ging namelijk op bezoek bij een Audi-dealer om informatie te vragen over de Q6 e-tron, en daar kreeg die te horen dat het kon lonen om twee weken te wachten indien die de prijzen momenteel te hoog vond. Volgens de verdeler in kwestie zou er dan namelijk een Q6 e-tron met achterwielaandrijving aan het gamma toegevoegd worden, die bovendien ook een stukje goedkoper zou zijn. Meer specifiek had de Audi-dealer het over een prijs van onder de 70.000 euro, waarmee hij dus al zeker zo’n 6.000 euro van de huidige basisprijs afknipt.

Audi Q6 e-tron RWD 2024

Deze cijfers werden ons intussen trouwens bevestigd door de Belgische Audi-importeur, maar verder liet die nog niet in zijn kaarten kijken. Het is dus nog niet helemaal duidelijk of het hier gaat om de eerder beloofde instapper met een 83 kWh-accu, of net een versie die een enkele elektromotor combineert met het gewoonlijke batterijpakket van 94,9 kWh en zo naast een lagere prijs ook een groter rijbereik weet te bieden. Meer dus heel binnenkort...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws