Viercilindertorretje voor Porsche Macan

porsche-macan-2014

Porsche geeft de Macan nu ook een viercilindermotor. Het gaat om de turbogeblazen 2.0 benzinemotor met 237 pk en 350 Nm, die je kan kennen uit de Golf VII GTI.

Dat Porsche naar motoren met vier cilinders zou grijpen voor de Macan, was al langer duidelijk. De kleine broer van de Cayenne heeft minder gewicht mee te zeulen en kan dus toch nog voldoende prestaties blijven bieden met een kleiner vermogen.

twee rechthoeken

De 2.0 met 237 pk en 350 Nm is goed voor een sprintje van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden. Het verbruik blijft volgens Porsche op 7,0 l/100 km liggen. Herkennen doe je deze Macan met vier cilinders aan de twee rechthoekige uitlaateinden. Een Macan S heeft vier ronde uitlaatpijpen, een Turbo heeft vier rechthoekige stuks.

porsche-macan-2014

exclusief chinees

Voorlopig wordt de viercilinder-Macan enkel in China voorgesteld, wanneer hij naar Europa komt is nog niet geweten. Op de Belgische Porsche-website is er alvast nog niets over terug te vinden.

Update: Porsche brengt de Macan 2.0 enkel in Groot-Brittanië op de markt, wat de Europese markten betreft. Ook daar verwachten ze echter geen stormloop voor de viercilinder Macan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Stealth 13:05
afbeelding van Stealth

Gezien de jaarproductie voor de V6 versies reeds is uitverkocht vraag ik mij af hoe lang de wachttijd voor deze viercilinder zal zijn. Twee jaar?

de baetselier hugo 15:13
afbeelding van de baetselier hugo

De viercilinder is overdreven opgeblazen?? Veel kortere levensduur

Adolf Van Oostende 20:06
afbeelding van Adolf Van Oostende

Vanwaar komt de 237pk en 350Nm uit de 2liter ?

Want oa Lexus NX-200t en nog wat andere merken komen met exact dezelfde cijfers , is dat in 1 of ander groot afzetland fiscaal interessanter ?

Want er zijn aantal merken die uit dezelfde cilinderinhoud 300 tot 360pk puren

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws