Autonieuws: Officieel

Volkswagen Phaeton wordt eerste elektrische limousine

Nu Volkswagen in het oog van de storm zit me Dieselgate heeft de raad van bestuur haar toekomstplannen lichtjes moet bijsturen. Daarbij is besloten dat de aankomende nieuwe generatie Phaeton een volledig elektrisch model zal worden.

De Phaeton, het prestigeproject van ex-Volkswagen CEO Ferdinand Piëch, kon nooit echt opboksen tegen ander luxueus gerief zoals de BMW 7 Reeks, Mercedes S-Klasse en Audi A8. Dit omdat de luxesloep met VW-logo in de grille niet uitgesproken genoeg was. Daar zou nu verandering in komen, want de knapen van VW geven de volgende generatie een uniek verkooppunt.

Elektrische luxe

De raad van bestuur heeft namelijk beslist om het actueel lopend Phaeton-project bij te schaven en te opteren voor een puur elektrische wagen. Daarmee wordt de Phaeton waarschijnlijk de eerste limousine in productie die puur op elektrokracht kan rond bollen. De range zou daarbij tussen de 250 à 500 kilometer moeten zitten. Niet toevallig de cijfers die je ook kan verwachten bij de Audi Q6 (lees: de kans is groot dat beide knapen dezelfde aandrijving gebruiken).

Verder maakt Volkswagen gewag van een emotierijk design - C Coupé GT Concept iemand? - en top of the notch elektronica aan boord.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen