Autonieuws: Officieel

Officieel: Audi RS 6 Avant en RS 7 Performance doen het met 605 pk

Voortaan kan je Audi's RS 6 Avant en RS 7 Sportback bestellen in 'performance'-trim. Daardoor schopt de 4.0-liter V8 het tot maar even 605 pk. De pk-strijd? Verre van op z'n einde...

De ingenieurs van Audi ontdekten dat ze door het verhogen van het maximale toerental en de turbodruk meer oomph uit de 4.0 TFSI V8 kunnen halen, de verkoopafdeling besloot die vermogenswinst te lanceren via een 'performance'-trim. Vink je die optie aan, dan doet de RS 6 en RS 7 het niet meer met 560 pk maar wel met maar liefst 605 pk. Het koppel blijft op 700 Nm liggen, al kan dat getal in overboost opgepompt worden tot 750 Nm.

Beide modellen sprinten daardoor alvast in 3,7 seconden naar de honderd (voordien 3,9). De 200 km/u tik je voortaan 1,4 seconde sneller aan (in 12,1 seconden). Die winst wordt ook deels behaald door een herbekeken 8-traps Tiptronic-automaat. Denk trouwens niet dat door meer geld neer te leggen voor extra pk's de topsnelheid elektronisch verhoogd wordt. Die blijft op 250 km/u steken. Leg je echter nog wat extra duiten neer, dan trekken ze dat getal met liefde naar 305 km/u.

Image
audi-rs7-performance-2015

Visueel herken je de meest peformante RS-modellen aan de unieke 21-duims velgen en de luchtvering die 2 centimeter lager staat dan normaal. Verder geen badges of ander bumperwerk te bespeuren. Zoals steeds is het dus opgelet geblazen aan het stoplicht.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen