Peugeot i-Cockpit toont dashboard van morgen

peugeot-icockpit_01

Bij Peugeot hebben ze de tweede generatie van de i-Cockpit klaar. i-watte? De lay-out van het dashboard zeg maar. Die tweede generatie houdt vast aan het kleine stuurtje, een minima aan knopjes en voegt daar nog een resem digitale schermpjes aan toe.

Het lijkt wel of Peugeot is allergisch aan 'analoog'. Want nu zowat alle knopjes verdwenen zijn in de huidige modellen gaan ze met de nieuwe generatie i-Cockpit nog een stapje verder. Zo verdwijnen nu ook de - hoog op het dashboard - geplaatste instrumentencluster. Die maakt plaats voor een digitaal schermpje van 12.3-duim (Audi's Virtual Cockpit iemand?) waar een resem aan informatie op kan worden getoond. Informatie die je beter zou moeten kunnen lezen door het platter geworden stuurtje dat het ook met een spaak minder doet tegenwoordig.

Het scherm pal voor je neus krijgt assistentie van een 8-duims exemplaar vlak ernaast op het dashboard. Een aanraakscherm dat je dus vooral zal gebruiken om snel gebruik te maken van de navigatie of de applicaties. Apple CarPlay en Android Auto tekenen uiteraard present. Al hopen we dat Peugeot vast houdt aan haar eigen app-lijst met onder andere Coyote. Handig, op sommige dagen...

peugeot-icockpit

Wat een pook

De onderkant van het dashboard krijgt een naar de bestuurder gerichte lay-out met fraai vormgegeven knopjes die wat lijken op de tuimelschakelaars uit een gevechtsvliegtuig. Die knoppen zijn vooral snelkoppeling voor het infotainmentsysteem, om snel naar de navi, radio of telefoonconnectie te gaan.

Op de middenconsole prijkt dan weer een waanzinnig vormgegeven versnellingspook. Nu ja, in het geval dat je een automaat rijdt natuurlijk. Verwacht wordt dat de tweede generatie 3008 als eerste wordt uitgerust met de tweede generatie i-Cockpit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws