Dieselverkoop stuikt verder in elkaar (EU)

diesel-verkoop-2018

In het eerste kwartaal van 2018 werden er 17 procent minder diesels verkocht in de EU dan in de eerste drie maanden van 2017. Waardoor de trend van 'ver-ont-dieseling' zich verder blijft zetten. Wie daar de grote winnaar van is? De benzinewagens uiteraard. Best vaak met een stekker er aan vast trouwens.

1.574.333... zoveel dieselwagens werden er in de eerste drie maanden van 2018 nog verkocht in Europa. Waardoor je moeilijk kan zeggen dat de zelfontbranding op sterven na dood is. Toch kreeg het een rake klap, want in 2017 werden er in diezelfde periode nog 17 procent meer diesels verkocht. Op Europees niveau zien we het dieselaandeel dan ook zakken naar 38 procent. Waardoor we niet ver af zijn van de '1 op 3'-stelling. Het was ooit stevig anders, met het dieselaandeel dat fors de grootste koek in haar hand hielt.

Stekker blijft hete druppel

De grote winnaar van de diesel-verafschuwing is natuurlijk de klassieke verbrandingsmotor. In de eerste drie maanden van 2018 vlogen er in Europa 2.303.129 benzinewagens over de toonbank. Niet enkel een stijging van net geen 15 procent tegenover 2017 maar meteen ook goed voor een marktaandeel van 55,5 procent. De overige procentpunten? Die worden aangevuld door alternatieve aandrijvingen.

Denk maar aan puur elektrische wagens. 32.566 stuks werden er van verkocht (+34,3%). Bijna net zoveel als plug-inhybrides die goed zijn voor 37.332 stuks (+60%!). Heer en meester van de alternatieve aandrijving blijft toch de klassieke hybride (denk Toyota Prius, Hyundai Ioniq, Kia Niro, Lexus CT,...). 139.556 stuks werden er van verkocht. Dik een vierde meer dan er in de eerste drie maanden van 2017 over de toonbank gingen. Tel je al die alternatieve aandrijving op, dan gaat de diesel nog steeds 7 keer zo vaak over de toonbank.

Een hete druppel dus maar wel eentje die steeds groter wordt...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws