Volkswagen ID.4 is World Car of the Year 2021

vw id4 world car of the year

Champagne ten huize Volkswagen, want de VW ID.4 kaapt de prijs van World Car of the Year dit jaar weg.

Het is de derde keer dat een elektrische auto op het hoogste schavot mag aantreden. In 2011 won de Nissan LEAF al de World Car of the Year award en in 2019 ging de Jaguar I-Pace al met de prijzen lopen. Dit jaar dus de Volkswagen ID.4 en het is al de vijfde keer in het 17 jarige bestaan van de award dat Volkswagen de prijs wegkaapt, al was het ook alweer van de Golf in 2013 geleden.

vw id4 world car of the year

De Volkswagen ID.4 staat dit jaar bovenaan in de puntentelling met 798 punten, gevolgd door de Honda e met 742 punten en de Toyota Yaris met 732 punten. De Yaris won eerder dit jaar al de Europese Car of the Year award, daar werd de Volkswagen ID.3 pas vijfde. De ID.4 volgt de Kia Telluride op, die won de hoofdprijs in 2020.

diverse klasseringen

Sinds het ontstaan van de World Car of the Year awards breidden de organisatoren het aantal categorieën gevoelig uit. Zo is er tegenwoordig een World Luxury Car en dat is dit jaar de Mercedes S-Klasse. De Porsche 911 Turbo wint dan weer van de Audi RS Q8 en de Toyota Yaris in de klasse 'World Performance Car', terwijl de Honda e zijn zusje Honda Jazz en alweer de Toyota Yaris verslaat bij de 'World Urban Cars'. Een speciale vermelding is er voor het design, in de World Design of the Year-verkiezing. Daar krijgt de Land Rover Defender de trofee, gevolgd door de Honda e en de Mazda MX-30.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws