Officieel: Ford F-150 gaat onder het mes (2023)

Ford F-150 facelift 2023

Ford geeft de F-150 pick-up een subtiele opfriskuur. Daarmee steekt Amerika's best verkopende pick-up van de voorbije 46 jaar (!) alweer in een aangepast jasje. Al moet je de loep bovenhalen om de verschillen te herkennen.

Nee, de F-150 wordt niet officieel ingevoerd in Europa door Ford. Maar deze knoert van een pick-up speelt jaarlijks een robbertje haasje over met de Toyota Corolla voor de titel van meest verkochte auto ter wereld. Waardoor elk nieuws over de F-150 in principe ook wereldnieuws is. De F-150 onderging zopas een facelift, waardoor de Amerikanen weer weten wat kopen.

(Oranje) streep er door

Eerlijk is eerlijk, zelfs in de VS moesten ze dubbel kijken om de visuele verschillen op te merken. De snuit van de F-150 krijgt een meer kubistische interpretatie dankzij de meer hoekige koplampen en de grille krijgt, afhankelijk van de uitvoering, een meer uitgesproken invulling. Vooral de Tremor-uitvoering springt in het oog door de oranje lijn die van koplamp tot koplamp loopt.

Ford F-150 facelift 2023

Achteraan introduceert Ford dan weer de Pro Access Tailgate op de F-150. Dat is een soort van klep die op meerdere manieren open kan. Waardoor je niet altijd meer de laadklep helemaal naar beneden moet zwieren. Geloof het of niet, maar dit is groot nieuws in de VS.

Minder V6, meer turbo

Onder de kap neemt de opgefriste F-150 eindelijk afscheid van de atmosferische 3.3-liter V6. Of er een driecilinder in de plaats komt? Yeah right! De nieuwe instapmotor is de 2.7-liter Ecoboost V6 turbobenzine met 325 pk die ook nog gezelschap krijgt van een 3.5-liter V6, een 5-liter V8 en een 5.2-liter V8. Downsizing? Daar doen ze niet aan mee in de US of A!

Ford F-150 facelift 2023

Samen met wat andere kleuren en velgendesigns hebben we daarmee de voornaamste wijzigingen van de F-150 beet. Al is er in het interieur voortaan ook plaats voor een head-updisplay. Fancy.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws