Mercedes-AMG GT2 Pro toont dat ‘oude’ AMG GT nog niet uitgespeeld is (2023)

Mercedes-AMG GT2 Pro 2023

Mercedes-AMG heeft een nieuwe variant van zijn GT klaar, maar niet van de GT die je denkt. Deze GT2 Pro bouwt namelijk verder op de basis van de ‘oude’ AMG GT, die inmiddels dus vervangen werd door een volgende generatie… Maar goed, ons hoor je niet klagen over een 750 pk sterk circuitspeeltje.

Een paar maanden geleden trokken ze bij Mercedes-AMG het doek van een gloednieuwe GT, en die pakte uit met meer van alles. Zo puurde hij meer power uit zijn V8, kreeg hij een grotere koffer en bood hij voor het eerst vier zitplaatsen. Daarmee zou je dus denken dat het einde verhaal is voor de voorgaande Mercedes-AMG GT, maar blijkbaar zijn ze in Affalterbach nog niet helemaal klaar om afscheid te nemen.

Krachtigste én duurste AMG GT ooit

Dit is namelijk de Mercedes-AMG GT2 Pro en als je dacht dat die gebaseerd zou zijn op de nieuwe GT, dan dacht je verkeerd. Zo vertrokken de Duitsers gewoon van de uitgaande generatie; meer specifiek van een GT2. Dat was bij zijn lancering al de sterkste circuitversie die ze er ooit van gemaakt hadden en deze GT2 Pro doet daar nog een schepje bovenop. Zo produceert de 4.0-liter biturbo-V8 gewoonlijk nog steeds 707 pk, maar krijgt de Pro er een ‘Push2Pass’-knopje bij dat het vermogen tijdelijk opdrijft naar 750 pk om vlotter te kunnen inhalen. Daarmee is deze GT2 Pro dus niet alleen de nieuwe ‘sterkste circuit-AMG ooit” maar stoot hij ook de krachtigste straatlegale Mercedes-AMG GT van de troon: de Black Series met — ocharme — 730 pk’tjes.

Mercedes-AMG GT2 Pro 2023

Verder blijft de GT2 Pro zo goed als identiek aan een reguliere GT2, ook qua uiterlijk. Zo moet je het stellen met wat extra stickerwerk en iets grotere vleugeltjes op de uiteinden van je enorme zwanenhalsspoiler. Je mag er nog steeds niet mee op de openbare weg rijden, maar gelukkig krijg je er een pasje bij om deel te mogen nemen aan officiële AMG-races. De prijs voor dit alles: 479.000 euro exclusief BTW… Wat er meteen ook de duurste Mercedes-AMG GT ooit van maakt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws