Open deur: Tesla bevestigt Model 3 Performance

Tesla Model 3 Performance Highland facelift render

Werp je momenteel een blik op de configurator van de Tesla Model 3 facelift (highland), dan zal je zien dat de Performance-uitvoering schittert door zijn afwezigheid. Geen paniek, nog voor de zomer van volgend jaar zal je terug supercars kunnen pesten aan de stoplichten... en op het circuit. Dit weten we al.

De pitbull waar elke sportwagen stiekem schrik van heeft; de Tesla Model 3 Performance. Want hoewel een elektrische sedan, kan hij op circuit in de juiste handen het gros van het autolandschap achter zich laten. Nu de Model 3 een facelift heeft gekregen is de Performance-uitvoering met de noorderzon verdwenen. Dat lijkt geen toevalligheid, want Tesla zou naarstig bezig zijn met een serieuze update voor de krachtpatser. En die update zou - gelukkig - niet enkel draaien rond performance.

Meer performance... maar ook meer remmen

Het is namelijk een publiek geheim dat de Model 3 Performance knijterhard kan gaan, maar dat de ophanging en remmen te wensen overlaten op het circuit. Ook Tesla zou nu inzien dat eigenaars er meer van verwachten tijdens trackdays. Waardoor het er op lijkt dat de opgefriste variant meer uitgebreide wijzigingen krijgt aan ophanging, remmen en chassis. Of ook het vermogen van 534 pk en 660 Nm na de facelift wordt opgetrokken is momenteel niet duidelijk. Al heb je het hier wel over Tesla natuurlijk.

Straffer nog, er doet een gerucht de ronde dat er ook een Tesla Model 3 Plaid gelanceerd zal worden. Al neem je dat gerucht best met een korrel zout. In de eerste helft van 2024 staat alvast de Model 3 Performance op de planning. Waardoor we in één ruk weer een excuus hebben om achter het stuur van een Model 3 te kruipen. Een hondenstiel is het, onze job.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
David 11:12
afbeelding van David

Er gaan veel geruchten gebaseerd op prototypes die in de VS rondrijden met een ludicrous badge. De naam plaid zou gereserveerd blijven voor de model S en de snelste model 3 zou ludicrous worden. Hij zou 2 motoren krijgen waarvan de model S plaid er 3 heeft waardoor het vermogen 670pk zou worden. Er zijn ook al specifieke stoelen gespot met ludicrous logo.
Allemaal geruchten natuurlijk, maar is al redelijk wat beeldmateriaal dat ik die richting wijst...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws