Officieel: Audi Q8 e-tron edition Dakar, dakdrager erop en gaan! (2024)

Audi Q8 e-tron Edition Dakar 2024

Momenteel is de Dakar Rally in volle galop en Audi zet zijn deelname extra in de verf met de Q8 e-tron edition Dakar. Die houdt het niet enkel bij brave visuele accenten maar pakt uit met een verhoogde ophanging, forsere banden en een dakdrager. Is dit de stoerste Audi van het moment?

Vergeet circuitracen. Steeds meer automerken (her)ontdekken de fun van offroaden. Denk maar aan Porsche dat plots met een verhoogde 911 Dakar op de proppen kwam en Lamborghini dat achterna ging met de Sterrato. Nu volgt Audi. Niet met de R8, wel met een verhoogde Q8 e-tron. Maak kennis met de Q8 e-tron edition Dakar.

Breder baasje

Het is niet de eerste keer dat Audi een speciaal modelletje op de markt brengt om een deelname aan een kampioenschap te vieren. Waar het daarbij meestal om wat stickerwerk gaat en specifieke velgen, gaat het merk met de vier ringen deze keer toch wat verder. In de basis neemt Audi een Q8 e-tron Advanced 55 quattro en zegent het die elektrische SUV met wat extra offroadreferenties.

Audi Q8 e-tron Edition Dakar 2024

Laten we beginnen met de luchtvering. Die staat standaard 65 millimeter hoger waardoor de totale bodemvrijheid offroad uitkomt op 20,6 centimeter. We zeggen offroad, want bij gebruik op de autostrade zakt de Q8 e-tron terug naar moeder aarde om de range te optimaliseren. Ook op bandenvlak neemt Audi geen risico's. Zo krijg je twee set's banden mee: Eén set zomerbanden op 20-duims velgen voor normaal gebruik en 1 set heftige General Grabber AT3's op 18-duims velgen voor het betere offroadwerk.

Dakdrager inclusief!

Visueel kan je de Q8 e-tron Edition Dakar herkennen door de wielkastverbreders, standaard dakdrager en de in het koetswerkkleur gespoten grille. Drie kleuren stelt Audi je daarbij voor: Siam Beige metallic, Mythos Black metallic en Magnetic Grey. Ben je dan nog niet overtuigd, dan worden 99 exemplaren uitgerust met een exclusieve stickerset zoals je kan zien op de persplaatjes in dit artikel.

Audi Q8 e-tron Edition Dakar 2024

Audi zegt niet hoeveel exemplaren het uiteindelijk wil gaan produceren van deze Q8 e-tron Edition Dakar maar laat wel vallen dat de prijs in Duitsland rond de 120.000 euro zal zweven. Dat is zo'n 30.000 euro meer dan wat je in België kwijt bent voor een kale Q8 e-tron Advanced 55 quattro. Klinkt als een forse meerprijs (en dat is het ook) maar deze Edition Dakar zit wel stevig in de standaarduitrusting (getinte ramen, S Line interieur, LED lichten,...).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws