Scoop: Zo ziet de SsangYong Tivoli eruit na naamswijziging naar ‘KGM’ (2024)

SsangYong KGM Tivoli facelift scoop 2024

SsangYong is dood, leve ‘KGM’. De naamswijziging van de Koreaanse constructeur is namelijk officieel afgerond en die gaat gepaard met een nieuwe look voor de website. Op die website vonden we echter iets veel interessanters dan dat: een gloednieuwe snuit voor de Tivoli en Grand Tivoli!

Het is eindelijk zover: we hoeven niet meer op onze tellen te letten elke keer we iets over SsangYong te melden hebben. Sinds het KG Consortium de noodlijdende autoconstructeur anderhalf jaar geleden namelijk overkocht, gonsde het al van de geruchten dat de naam van het merk zou veranderen naar KG Mobility. Eerst werd dat halsstarrig ontkend en dan weer halvelings bevestigd maar nu is het officieel: SsangYong wordt ‘KGM’… En die naam is blijkbaar niet het enige dat verandert.

Weg logo’s, hallo stoere rode accenten

In het persbericht dat de naamswijziging kenbaar maakt, worden we namelijk uitgenodigd om even te gaan kijken naar de nieuwe website. Daar kregen we echter iets veel verrassenders te zien, want twee van de voormalige SsangYongs pronken plots met een grondig verbouwd front: de Tivoli en Grand Tivoli. Dat front heeft stiekem meer weg van de net gefacelifte Fiat Doblo dan van de vroegere look van het merk, want het valse grilletje tussen de koplampen moet wijken voor een gesloten stuk koetswerk. Daaronder zit nu een matzwart omlijst radiatorrooster dat overloopt in de bumper. Het geheel wordt opgeleukt met sportief ogende rode accentjes terwijl er van SsangYong-logo’s geen sprake meer is. In de plaats daarvan staat de modelnaam ‘Tivoli’ voortaan languit op de snuit.

SsangYong KGM Tivoli facelift scoop 2024

Achteraan blijft het gevleugelde logo wel overeind, net als op het stuurwiel. Dat is eigenlijk geen toeval want het merkbeeld met de twee vleugeltjes gooit KGM niet overboord. Verder wordt hun hele website overgoten met een nieuw — opmerkelijk paars — sausje en een gelijkaardige behandeling wacht de voormalige SsangYong-dealers omstreeks de lente van dit jaar. Reken er dus maar op dat deze vernieuwde modelletjes tegen dan bij die dealers zullen staan en dat doen ze met dezelfde scherpe prijzen als voorheen: amper 17.490 euro voor een Tivoli en 20.490 euro voor de Grand Tivoli.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws