McLaren Artura Spider: Dit kost een hybride supercar zonder dak! (2024)

McLaren Artura Spider 2024 belgie prijs

Met de zomer in aantocht zaagt McLaren het dak van zijn Artura. Dat maakt de hybride-supercar amper 60 kg zwaarder dan zijn coupébroertje, maar zorgt er wel voor dat je net wat beter die 700 pk kan horen.

Hij liet een blijvende indruk na toen hij vorig jaar op onze redactie passeerde, de McLaren Artura. Want de cijferloze Brit kroop weer een stapje dichter bij dagelijks bruikbaarheid en combineerde dat met een pk-monster achterin. Binnenkort hebben we terug een excuus om in de Artura te krijgen, want hij is er nu ook als... cabrio!

Cabrio mét panoramisch dak!

Uiteraard gebruiken ze bij McLaren een hippere term. Waardoor we over de Artura Spider spreken. Een sportwagen die er - dat geven we toe - uitziet zoals alle andere McLaren cabrio's van de voorbije jaren. Het dak plooit mechanisch weg, biedt zelfs plaats aan een panoramaglas bovenop en weet toch maar 60 kg toe te voegen aan het geheel. Waar cabrio's met klapdak er soms wat buiten proportie uit zien met het dak gesloten, kunnen we dat allerminst van deze Artura Spider zeggen.

McLaren Artura Spider 2024 belgie prijs

Binnenin neemt de Spider uiteraard de componenten van zijn coupebroer over. Er is een rechtopstaand infotainmentscherm, een joekel van een bestuurdersdisplay en sportstoelen die eerder afgesteld zijn op comfort. McLaren zegt dat het veel werk heeft gestoken in kleine tweaks die er voor moeten zorgen dat windgeruis op hoge snelheden zo goed als uit de cabine blijft. Dit is dus niet zo maar een gevalletje "met de zaag erin".

Hybride met fors prijskaartje

Achterin de Artura Spider ligt een nog steeds veel besproken motor. Want waar de heropleving van McLaren draaide (en nog steeds draait) rond een drukgevoede V8, is dit in essentie een hybride. Geen paniek, het gaat hier niet over een driecilinder en CVT à la Toyota Yaris. Nee, achterin ligt een 3-liter V6 die elektrische ondersteuning krijgt. Het resultaat is een meer dan gezonde 700 pk en 720 Nm koppel.

McLaren Artura Spider 2024 belgie prijs

Met de Artura opent McLaren de jacht op cliënteel dat nu misschien bij Ferrari voor de 296 GTS gaat shoppen. Net zoals bij dat Italiaans merk kom je best een serieuze cheque over de boeg. Want de vanafprijs bedraagt 273.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws