Land Rover Defender Octa: extreem offroaden mét V8

Land Rover Defender Octa

Jaguar stuurt zij V8 dan wel op pensioen, zustermerk Land Rover pakt dit jaar nog uit met de Defender Octa, de sterkste, meest capabele en meest luxueuze Defender ooit... met twinturbo V8. Klimaat-watte?

Opgelet, offroadrijder! Want Land Rover staat op het punt een nieuwe opperbaas te lanceren. Die laat zich baseren op de Defender, maar schroeft het volume op naar 11. Zijn naam? De Defender Octa.

Octahedron

Vanwaar die naam Defender Octa? Het is een verwijzing naar "Octahedron", de achthoekige vorm van een diamant. Niet toevallig de hardste natuurlijk stof op onze planeet. Wat Land Rover vooral duidelijk wil maken is dat de Defender Octa het nec plus ultra moet worden. Niet enkel op vlak van rijcomfort en offroadprestaties, maar ook qua motor.

Land Rover Defender Octa

Land Rover mag namelijk sinds kort gebruik maken van BMW's 4.4-liter twinturbo V8 en laat die kans niet liggen. Daardoor zal ook deze Defender Octa worden uitgerust met het motorblok. Remmen van Brembo en een 6D-ophanging waardoor de Defender kaarsvlak moet blijven in zowat alle omstandigheden maken het plaatje af. Later dit jaar zal Land Rover het doek halen van de Defender Octa, hoogstwaarschijnlijk samen met de facelift van de Defender.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws