Gelekt: nieuwe Volkswagen Passat komt dagje te vroeg in beeld

Volkswagen Passat gelekt GermanCarForum 2023

De nieuwe Volkswagen Passat staat letterlijk aan de vooravond van zijn lancering, maar toch loopt het op het laatste nippertje nog mis. Zo zijn er pas een aantal foto's op het internet verschenen, en die laten maar weinig aan de verbeelding over. Dit is de nieuwe Passat, één dag voor je hem mocht zien.

Het wordt dringend tijd om de loodgieter langs te laten komen, Volkswagen. Vorige week lekte namelijk al de nieuwe Tiguan het internet op, en zo kregen we een snuit te zien die zich meer dan voorheen ging aansluiten bij de elektrische ID.-modellen. Dat staat blijkbaar ook te gebeuren voor de nieuwe Passat want inderdaad: ook die druppelt nu in vol ornaat door de VW-kraan.

ID.-invloeden

Spionagefotograaf Wilco Blok heeft namelijk een paar prentjes van de nagelnieuwe Passat opgegraven uit het GermanCarsForum, en die tonen de break zowel in voor- als in achteraanzicht. Vooral de neus valt daarbij op want als er geen gapende muil met chroomlamellen in die bumper had gezeten, hadden we evengoed naar een elektrische ID.7 Variant kunnen aankijken. Zo krijgen de koplampen dezelfde bladvorm en lijken ze zelfs verbonden te gaan worden door een LED-strip. Dat laatste is ook achteraan het geval, waar een lichtbalk de complete breedte van de achterklep inneemt.

Volkswagen Passat gelekt GermanCarForum 2023

Dat wordt trouwens in alle gevallen een hoge achterklep, want de Duitsers lieten eerder al weten dat de nieuwe Passat er uitsluitend als ‘Variant’ — Volkswagensch voor break — komt. Die break wordt echter wel flink wat langer dan de uitgaande Passat Variant, wat moet leiden tot meer binnenruimte. Daar krijgt de Volkswagen trouwens ook grotere schermen dan voorheen en een automaathendel op de stuurkolom, want handbakken worden niet meer beschikbaar. Je mag echter wel nog rekenen op goede oude diesel- en benzinemotoren, naast een plug-inhybrideversie met zo’n 100 kilometer elektrisch rijbereik. De rest is voor morgen, want Volkswagen beloofde al dat de Passat Variant onthuld zou worden op 31 augustus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws