Renault plaagt met SUV-coupé op Austral-basis: Rafale [VIDEO]

Renault Rafale teaser 2023

Renault voegt binnenkort een nieuw modelletje aan zijn gamma toe, en wordt er eentje met een eigentijdse vorm. Dit is namelijk de Rafale, een SUV met een schuin aflopende daklijn. Voor zijn naam moeten we echter dieper dan ooit graven in Renaults geschiedenis.

Het klinkt tegenstrijdig maar toch is het zo: iedereen en hun grootmoeder wil tegenwoordig een SUV, maar dan liefst eentje met een zo laag mogelijk dak. Daardoor schieten de SUV-coupés als paddenstoelen uit de doorgaans verstedelijkte grond, kijk maar naar Renaults eigen Arkana op basis van de Captur. Maar wat als je nu net een Austral met coupékont begeert? Dan is er straks deze Rafale.

Vlaggenschip op vliegtuigshow

Renault heeft namelijk een eerste teaser gedeeld van zijn nieuwe SUV-coupé, en die deelt zijn CMF-CD-platform en zijn E-Tech-hybridetechniek met de Austral en de recent onthulde Espace. Die schuin aflopende daklijn is echter niet het enige waarmee deze Rafale zich straks gaat onderscheiden, kijk maar naar zijn verlichting. Die lijkt zowel voor- als achteraan een andere vorm te gaan aannemen, waarbij de neus zich gaat schikken naar de nieuwe vormtaal van de gefacelifte Renault Clio. De Rafale moet zich dan ook boven de Austral en zelfs de Espace gaan positioneren als het nieuwe vlaggenschip van het merk.

Deze Rafale heeft echter meer weg van een vliegtuig dan van een schip, want dat is waar zijn ietwat onverwachte naam vandaan komt. Wij hadden bijvoorbeeld iets in de zin van ‘Avantime’ voorspeld, maar in de plaats daarvan noemt Renault deze nieuwkomer naar een racevliegtuig uit de jaren ’30. Toen hielden de Fransen zich namelijk nog bezig met het bouwen van motoren voor de luchtvaart, en één van die motoren lag destijds in de neus van de Caudron-Renault Rafale. Om die lijn door te trekken onthult Renault zijn nieuwe SUV-coupé dan ook niet zomaar op een autosalon. Afspraak dus op 18 juni tijdens het Salon International de l’Aeronautique et de l’Espace; inderdaad: een vliegtuigshow.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws